Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Gisteravond was er in Hellendoorn, in aanloop naar de KWPN hengstenkeuring op 4 januari in Ermelo, een oefenavond voor jonge tuigpaardhengsten waarvoor zo’n 45 hengsten zijn aangemeld. 21 ervan kwamen er alvast oefenen op de prachtige locatie in Hellendoorn. De goed georganiseerde avond trok behoorlijk wat publiek.  

In vier groepjes werden de hengsten geshowd. Heel mooi was het dat op de startlijsten de volledige afstammingsgegevens van de hengsten aanwezig waren. Het publiek kan middels stembiljetten kenbaar maken wie zij de beste vindt. Twee hengsten mochten tenslotte terug komen en toen deze zich in de ring bevonden werd bekend gemaakt dat er 300 stembiljetten waren ingeleverd en dat daarbij 79 stemmen uitgebracht waren op de donkerbruine prok gekeurde Moanes, een zoon van Eebert van Evert Ardesch uit Lemele. A. van Bennekom uit Maasbommel fokte Moanes uit Gemora, een dochter van Baanbreker HBC. Grootmoeder Namora is een sterdochter van Farao. De in 2011 geboren Gemora bracht vanaf 2015 vijf maal een veulen van Eebert. Haar eerste in 2015 geboren nakomeling Kymora is ster. Vermeldenswaardig is het dat uit dezelfde stam nog een nakomeling bij de jonge hengsten was. Dat was Marijn, ook een donkerbruine Eebert die ook van Ardesch is. Van Bennekom fokte hem uit Elmora, een sterdochter van Nando die dan weer uit Namora, de Farao-dochter komt. Voor de winnaar was er een prachtprijs namelijk 500 euro. 

Ook terug

De tweede hengst die terug mocht komen was de bruine prok gekeurde Marcus van Hapert (Icellie uit Zina ster van Manno, fokker Hans Castelijns uit Hapert) van Lambertus Huckriede uit Enschede. Met deze fokstam heeft Hans Castelijn veel succes. Moeder Zina bracht tien nakomelingen.

Show

De rubriek tuigpaarden onder het zadel bracht veel show in de baan. Twee paarden mochten een herkansing aangaan en eigenlijk zonder één misse pas in beide omlopen haalde de van begin af aan lekker aanvallend showende Cetrienes (v. Vulcano) van en met Ronnie Beuving de winst binnen. De grillig getekend vos showde zich met heel veel gretigheid en hij straalde door zijn super attente orenspel heel veel blijheid uit. Ook met deze eigenschappen maar dan net een fractie minder groot van zweefmoment werd de keurmerrie Jessie (v. Cizandro) van Nico Calis jr. met als rijdster Gerbrich Elgersma tweede. 

DB voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners