Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Twee KWPN’ers zijn bij de beste vier geëindigd in de prestigieuze Rolex Grand Prix op CSI5* Genève. Onder Scott Brash sprong de Carambole-zoon Hello Senator naar de tweede plaats,  VDL Edgar M werd vierde.

Daarmee speelden twee tienjarige paarden een belangrijke rol in deze Grand Prix, die werd gewonnen door Martin Fuchs met de Cornet Obolensky-zoon Clooney. De door familie Henstra uit Drogeham gefokte Hello Senator (ex Everest 2e bez. PROK, Carambole uit Zarina stb-ext pref prest PROK van Indoctro) bouwt een imponerend palmares op onder Scott Brash. Onder Luc Steeghs won hij als zevenjarige de bronzen medaille op het WK voor jonge springpaarden, en sinds het voorjaar van 2017 heeft Scott Brash hem onder zijn hoede. De topruiter bouwde Hello Senator zorgvuldig op naar het hoogste niveau en plukt daar nu de vruchten van. In oktober won het duo al twee 1.45m-proeven én de 1.55m-Grand Prix van CSI4* Saint Tropez en vandaag bewezen ze hun waarde op het vijfsterrenconcours in Genève. Elf combinaties plaatsten zich voor de barrage en Scott Brash herhaalde dat resultaat met de ruin van Lady P Harris en Lady P Kirkham in de één-na-snelste tijd. Alleen Martin Fuchs met Clooney was hen sneller af.

Hoog gedoteerd
Ook Marlon Zanotelli realiseerde twee fraaie nulritten in de Rolex Grand Prix. Met de Arezzo VDL-zoon VDL Edgar M (uit Aramee O.A. ster van Marlon, fokkers E. en M. Meijer uit Den Ham) was hij een halve seconde langzamer dan Brash en Hello Senator, en moest daardoor met de helft van diens prijzengeld genoegen nemen. Scott Brash kon 240.000 Zwitserse franken (ruim 219.000 Euro) naar huis nemen, voor Zanotelli lag er 120.000 frank (ruim 109.000 Euro) klaar.

JS voor KWPN / Foto Hello Senator - HippoFoto

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners