Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De Wereldbeker van London Olympia trapte gisteravond af met de Grand Prix. De KWPN-goedgekeurde hengst Everdale liep onder Charlotte Fry naar een derde plek.

Er was een volledig Britse top vier in de Grand Prix van London Olympia, die werd gewonnen door Charlotte Dujardin en Mount St John Freestyle (v.Fidermark). Charlotte Fry werd met Everdale (Lord Leatherdale uit Aliska K elite EPTM-dres PROK v.Negro, fokker P. Kluytmans uit Tilburg) derde, hun proef werd beloond met 75,368%. Dat is het hoogste percentage dat de hengst van Van Olst Horses tot nu toe heeft neergezet. Deze wereldbekerkwalificatie werd de verkorte Grand Prix uitgeschreven.

Dik tevreden
“Het was een geweldige belevenis”, aldus eigenaar Gertjan van Olst. “De ring ligt hier vrij dicht op het publiek en de tribune zat bijna vol. Een hele ervaring voor Everdale en Charlotte, want zij reed ook voor het eerst in Olympia. Het pakte geweldig uit! De verkorte Grand Prix is toch iets moeilijker dan de reguliere proef, het komt allemaal vrij snel achter elkaar. Ik vind het wel een mooie proef, het houdt de focus van de kijkers iets meer vast en ik denk dat deze proef interessanter is voor het publiek. Everdale pakte de proef super op, hij is heel ijverig en wil in de ring altijd zijn best doen. Het ging hartstikke goed en we zijn dik tevreden.”

Uitslagen
De zevende plek was eveneens voor een KWPN-paard, Bubblingh (Lingh uit Matajo v.Picandt, fokker R. Davison uit Uttoxeter) liep onder Richard Davison naar 72,368%. Daarmee bleef de Britse combinatie één plek voor op Thamar Zweistra. Zij scoorde in het zadel van de KWPN-erkende hengst Hexagon’s Double Dutch (Johnson uit Ushimanda keur prest IBOP-dres sport-dres v.Rubiquil, fokker L.F.L. van Lieren uit Schiedam) 70,974%. Vanavond wordt de kür op muziek verreden.

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

 

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners