Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Tijdens de wereldbekerkwalificatie in Londen behaalden Charlotte Fry en de KWPN-goedgekeurde hengst Everdale na een derde plek in de Grand Prix, ook een derde prijs in de kür op muziek.

Everdale (Lord Leatherdale uit Aliska K elite EPTM-dres PROK v.Negro, fokker P. Kluytmans uit Tilburg) maakte deze week op indrukwekkende wijze zijn wereldbekerdebuut. De hengst scherpte maandag al zijn persoonlijk record in de Grand Prix aan, gisteren in de kür deed de combinatie er nog een schepje bovenop. Onder Charlotte Fry liep de hengst voor het laatst zijn kür in Compiègne, waar ze met 76% wonnen. Gisteravond werd er maar liefst 82,620% genoteerd!

Verbeterd
“Ik ben er echt heel blij mee”, vertelt Charlotte. “Everdale was fantastisch en gaf me een heel goed gevoel. Ik denk dat we allebei van iedere seconde hebben genoten! De kür was foutloos en hij is in alles ontzettend veel verbeterd. Iedere keer als hij mee op wedstrijd gaat, wordt hij beter. Het is een fantastisch paard en dit was nog niet het onderste uit de kan. London Olympia is een van de mooiste wedstrijden die ik ooit heb gereden. De sfeer is prachtig, het publiek is geweldig en het is een hele speciale wedstrijd.”

Uitslagen
De overwinning kwam, net als in de Grand Prix, op naam van Charlotte Dujardin en Mount St John Freestyle (v.Fidermark). KWPN’er Bubblingh (Lingh uit Matajo v.Picandt, fokker R. Davison uit Uttoxeter) werd onder Richard Davison zevende met 77,060%. Thamar Zweistra en de KWPN-erkende Hexagon’s Double Dutch (Johnson uit Ushimanda keur prest IBOP-dres sport-dres v.Rubiquil, fokker L.F.L. van Lieren uit Schiedam) scoorden 75,310%, goed voor een tiende plek in deze Wereldbeker. Twaalfde werd Belg Simon Missiaen in het zadel van Charlie (Florencio uit Vinora ster van Osmium, fokker fam. van der Heijden uit Valkenswaard) met een score van 72,415%.

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners