Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vanwege grote deelname is de IBOP in Velddriel over twee dagen verdeeld en vandaag bleek de NMK-kampioene Lolana (v.Galaxie) met 84 punten het meest opvallende paard.

14 dressuurmerries verschenen in de baan, waarvan er tien slaagden. Twee van hen behaalden een score van boven de 80 punten. Met een 9 voor de draf kwam de kampioene van de Nationale Merriekeuring uit op een totaal van 84 punten. Deze door Appie Dijkstra gefokte Lolana (Galaxie uit Dolana elite IBOP-dres pref d-oc van Vivaldi) van Leen van der Graaf en Yvonne van Vliet kreeg 8,5’en voor de stap, souplesse en aanleg als dressuurpaard. “Deze merrie kwam gelijk met veel houding en een mooi silhouet binnen. Ze beweegt met veel expressie en werd vakkundig voorgesteld door Franka Loos. Ze had in het begin iets spanning maar dat verbeterde naarmate de verrichting vorderde. Lolana heeft een stap die zich kenmerkt door veel tritt, zuiverheid en goede ruimte. In draf heeft ze veel techniek, beweegt ze mooi met de schoft omhoog en heeft ze een goed gebruik van het achterbeen. In galop heeft ze goede houding en balans, goede ruimte en zou ze zich nog iets losser mogen laten. Zeker een hele getalenteerde merrie”, licht inspecteur Bart Bax toe. Dankzij het slagen voor de IBOP is Lolana nu elite.

Talentvol
Met 82,5 punten liet ook de driejarige Let’s Dence (Negro uit Evidence of Famous elite IBOP-dres PROK van Sir Donnerhall) van fokker Moesman uit Nootdorp een goede verrichting zien. “Ook deze merrie toonde veel talent. Het is een merrie met veel voorkomen, die goed werd voorgesteld. De stap is actief, met goede ruimte en lichaamsgebruik. Daar zou ze wel nog net iets meer rust in mogen hebben. In draf heeft ze veel tact, veel souplesse, afdruk en een mooie zelfhouding. In galop valt eveneens de tact op, en daarin heeft ze een goed gebruik van het achterbeen.”

Morgen worden er nog eens 29 dressuurpaarden verwacht op de IBOP in Velddriel. Bekijk hier de volledige uitslagen van vandaag.

JS voor KWPN / Archieffoto Lolana

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners