Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Onder het zadel van Matthias Bouten is de Johnson-zoon Meggle’s Boston in vorm. De hengst liep dit weekend in Frankfurt naar een derde plek in de Grand Prix kür op muziek.

De Duitse ruiter Matthias Bouten en Meggle’s Boston (Johnson uit Orpa elite prest PROK v.T.C.N. Partout, fokker Mts. Pleyter uit Zalk) schreven vorige maand nog twee overwinningen op hun naam in München, drie weken eerder zegevierden ze ook al in de kür in Oldenburg. In de Grand Prix op vrijdag werd de combinatie nog achtste met een score van 71,609%. Ze liepen tegen een fout in de wisselserie om de twee aan, een dure fout voor Meggle’s Boston die over het algemeen hoge punten scoort op zijn wissels en series. In de kür zette Matthias een score van 78,195% neer, wat hen een derde plaats opleverde in een volledig Duits podium.

Zo What en Chinook
Zowel de Grand Prix als de kür op muziek werden gewonnen door Isabell Werth en de Don Frederico-zoon Don Johnson FRH. Na Meggle’s Boston, was Zo What (Scandic uit Krisjna keur v.Cocktail, fokker J. Klasens en A. van Hilst uit Emmen) de best scorende KWPN-er in Frankfurt. Onder Alexandre Ayache werd hij in de Grand Prix tiende met 70,500%. In de kür werd de Franse combinatie zesde, maar liepen ze tegen veel juryverschil aan. Technisch verschilden de scores 6%, artistiek liep de score uiteen van 67% tot 83%. 73,875% was het uiteindelijke resultaat. Net onder Alexandre en Zo What, eindigde de enige Nederlandse combinatie in het deelnemersveld. Patrick van der Meer en Chinook (Vivaldi uit Sarita elite pref prest D-OC v.Havidoff, fokker fam. Andeweg uit Randwyk) scoorden 72,470% in de kür op muziek.

MvE voor KWPN

Foto Meggle's Boston onder Hendrik Lochthowe: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners