Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Zes paarden die dit jaar fantastische prestaties hebben geleverd maken kans om 'Horse of the Year 2019' te worden. Wie is uw favoriet? Vandaag wordt één van de genomineerde paarden uitgelicht.

De genomineerde paarden van dit jaar zijn:

 • Blue Hors Zack
 • Explosion W
 • GLOCK’s Johnson TN
 • Tangelo van de Zuuthoeve
 • Verdi TN                                
 • Zaïre-E

Tangelo van de Zuuthoeve
In 1996 werd Tangelo van de Zuuthoeve (v.Narcos II) bij de familie Vets geboren. Hij werd gefokt uit de Laudanum xx-dochter Olympia van de Krekebeke. Hij werd op latere leeftijd verkocht naar Nederland wat positief heeft uitgepakt. Onder Roelof Bril heeft hij veel goede internationale klasseringen behaald. Zo werd hij derde in de Grote Prijs van Wenen en derde in de Grote Prijs van Birmingham, beide op 1.60m niveau. In de springpaardenfokkerij drukt hij zijn stempel en werd in 2010 dan ook keur verklaard bij het KWPN. In 2018 werd hij tijdens de KWPN hengstenkeuring in ’s-Hertogenbosch preferent verklaard dankzij de imponerende resultaten van zijn nakomelingen.

Nakomelingen
Tangelo zijn nakomelingen doen het uitzonderlijk goed in de springsport en maken hiermee reclame voor de verervingskwaliteiten van hun vader. Eén van Tangelo zijn eerste succesvolle nakomeling was Vigaro. Deze hengst uit Tangelo zijn eerste jaargang, geboren in 2002, werd in 2007 bij het KWPN goedgekeurd. Hij begon zijn internationale carrière onder Roelof Bril tot op 1.60m niveau, en presteerde later op ditzelfde niveau met Gerco Schröder. Momenteel loopt de bijna 18-jarige Vigaro nog in de sport op internationaal 1.40m niveau met de 16-jarige jonge Duitser Fiete Constantin Krebs. Vigaro heeft bij het KWPN twee goedgekeurde zonen Dortmund HS en El Salvador. Via El Salvador zien we hem ook in de tweede generatie bij nog twee KWPN goedgekeurde hengsten. Ook Tangelo van de Zuuthoeve-zoon Darry Lou, gefokt door Roelof Bril, doet goede zaken onder het zadel van Beezie Madden. In 2017 werd deze hengst erkend door het KWPN. Recent won hij de hoog gedoteerde Grand Prix in Spruce Meadows, Calgary. Darry Lou is net als zijn vader in de race voor de titel ‘Paard van het Jaar’, Darry Lou doet dit echter in Amerika, waar de verkiezing tot 2 januari loopt. Naast deze twee genoemde succesvolle nakomeling zijn er nog veel meer succes- en talentvolle nakomelingen van Tangelo van de Zuuthoeve op international niveau waaronder D’Angelo (1.60m), Van Schijndel’s Amberlina (1.60m), Expert (1.60m), Billy Angelo (1.60m), Enorm B (1.60m) en nog vele andere toppaarden. Niet alleen Tangelo zijn oudere nakomelingen, maar ook de jonge generatie doet hun vader al eer aan. Zo werd zijn zoon Liverpool afgelopen jaar kampioen van de hengstenkeuring bij de springhengsten. Daarnaast heeft Tangelo bij het KWPN vier directe nakomelingen goedgekeurd, en bij zes KWPN-goedgekeurde hengsten zien wij hem in de tweede generatie terug.

Stem mee!
Tijdens de KWPN Stallion Show in 's-Hertogenbosch wordt de 'Horse of the Year 2019' bekend gemaakt en ú kunt ervoor zorgen dat uw favoriet deze titel wint! Stem mee en laat ons weten naar welk van de genomineerde paarden uw stem uit gaat. Als u heeft gestemd, maakt u kans om twee tickets voor de KWPN Stallion Show te winnen. Let op: u kunt maar één keer stemmen, dubbele stemmen worden eruit gefilterd. Stemmen kan tot en met 31 december 2019.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

 • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
 • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
 • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

 • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
 • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
 • Deelname aan alle activiteiten
 • Registreer uw fokproduct
 • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners