Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Tijdens het prachtige IICH Groningen was het de KWPN-hengst Glock’s King Karim die voor de hoogste eer ging in de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie. In de klasse L liep de sympathieke voshengst onder Hans Peter Minderhoud, met voor vrijwel alle onderdelen een 9,5, naar 94 punten.

“Een goed begin is het halve werk”, steekt jurywoordvoerder Gert van den Hoorn van wal na de verrichting van de Glock’s Toto Jr.-zoon (uit Blexta elite EPTM-dres PROK van Painted Black, fokker K.J. Kiestra uit Blokzijl). “Deze hengst heeft zich in alle opzichten positief laten zien. Glock’s King Karim valt op met zijn techniek in het lopen, zijn vele go en goede instelling. De stap is ruim en met veel lossigheid, in draf zagen we veel techniek en balans, ook in het mooi scharende wijken weet hij zijn takt te bewaren. Voor de galop geldt hetzelfde, waarbij vooral de goede middengalop opvalt. Een paard voor de top.”

Kwaliteitsvolle Kjento
De tweede positie was voor de Negro-zoon Kjento (uit Zoriana elite pref IBOP-dres PROK van Jazz, fokker A.J. van Os uit Sprang-Capelle). Ditmaal niet onder het zadel van Charlotte Fry, die nu start in het Belgische Mechelen, maar met Manuel Springhetti. “Kjento werd bijzonder netjes voorgesteld. De stap is zuiver en losgelaten, een 8. De draf en de galop hebben superveel kwaliteit. We zien veel kracht, tact en ritme. Een paard met bijzonder goede basisgangen.” Voor alle overige onderdelen kreeg de hengst een 9,5.  

Spanning bij Glock’s Taminiau
Glock’s Taminiau (Glock’s Toto Jr. uit Vitamin C elite pref prest PROK van Sandro Hit, fokker J.W. Holtland uit IJsselmuiden) ging naar 88 punten. De door Hans Peter Minderhoud voorgestelde hengst ontving negens voor de basisgangen, maar werd afgestraft op de spanning, wat een 6,5 voor de harmonie opleverde. Totaal: 88 punten.

Ex aequo voor Kyton
Ferguson-zoon Kyton (uit Wilbria keur pref IBOP-dres van Ferro, fokker W.J.J. Goesten uit Berkel-Enschot) en Bart Veeze waren ook goed voor 88 punten. Vanwege de ex aequo-regeling, die bepaalt dat het gemiddelde cijfer voor de basisgangen doorslaggevend is, werd hij op de vierde plaats gepositioneerd.

Uitslag

SR voor KWPN; overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

Foto: Jacob Melissen

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners