Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Zojuist kwam het verdrietige nieuws naar buiten dat de in 2012 goedgekeurde tuigpaardhengst Eebert (v.Atleet) is overleden aan koliek. De Gebroeders van Manen, de geregistreerde van Eebert, lieten dit via hun Facebook-kanaal weten. "Een ongelofelijk bijzonder paard met een gouden karakter. Eebert gaf zich altijd 200% en bracht ons altijd een grote glimlach op ons gezicht."

De tienjarige tuigpaardhengst heeft veel successen op zijn naam weten te schrijven. Zo behaalde hij in 2014 de titel in het kapioenschap Dekhengsten, werd hij in 2015 als kampioen gehuldigd bij de vijfjarigen en won hij in datzelfde jaar nogmaals het kampioenschap dekhengsten op de CH in Drogeham met Lambertus Huckriede aan de leidsels. In 2016 won Eebert, samen met Robbie van Dijk, de Oregon Trofee op de KWPN Stallion Show in Den Bosch en ook dat jaar wonnen zij het kampioenschap onder leeftijdsgenoten. In 2017 trok Eebert nogmaals aan het langste uiteinde en kreeg hij op de CH in Groningen het kampioenslint omgehangen in het kampioenschap tuigpaardhengsten. 

Ook de nakomelingen van Eebert laten zien over dezelfde kwaliteiten te beschikken als zijn vader. Zo heeft Eebert de goedgekeurde nakomeling Kordaat gebracht. Op de Nationale Tuigpaardendag werd de Eebert-dochter Lendoline bekroond tot kampioene bij de driejarige merries. Dit is nog maar een greep uit de sucessen van Eebert en zijn nakomelingen, maar laat al goed zien dat het een hengst is die zijn stempel in zowel de fokkerij als in de tuigpaardensport heeft gezet. 

In 2015 stond er een artikel in de In De Strengen over Eebert. Lees deze hier.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners