Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN-goedgekeurde hengst Foundation RR won vandaag op de subtopwedstrijd in Nieuw en Sint Joosland de Lichte Tour. Daarmee plaatst de hengst zich onder Kirsten Brouwer voor Jumping Amsterdam.

Kirsten Brouwer en Foundation RR (United uit Wiana ster voorl.keur pref prest v.Jazz, fokkers J.A. & B. Naber uit Vredenheim) zegevierden vandaag in de Prix St. George en lieten daarbij een prachtige score noteren. Hun proef leverde 72,132% op. Dit was pas de derde keer dat Kirsten de hengst startte, op hun tweede wedstrijd in Ermelo plaatsten ze zich al voor de finale van de VHO Trofee tijdens de KWPN Stallion Show in Den Bosch.

Feestje
“Hij heeft zich super ontwikkeld de laatste weken”, vertelt Kirsten over de hengst. “Het gevoel was thuis heel goed, daarom wilde ik hem graag de ring in rijden. Hij is veel beter geworden, maar dit had ik ook niet verwacht; het moet in de ring allemaal toch weer lukken. Het is heel leuk dat het gevoel als je thuis hebt, ook naar je toe komt in de ring. Ik ben super blij dat het zo gegaan is. Ik had echt lekker gereden en toen ik hoorde dat we in dit sterke deelnemersveld hadden gewonnen, was het helemaal een feestje!”

Scherp
“Ik ben heel erg blij met de ontwikkeling van Foundation, het gevoel in de ring was supergoed en het is fijn als dat gewaardeerd wordt. Hij liep hele goede onderdelen, maar proeftechnisch is er nog wel veel verbetering mogelijk. Hij kan geniale wissels springen, maar is daarin wel heel scherp op de hulpen. Hij kwam een keer wat voor me uit in de serie om de vier en we hadden nog wel wat kleine dingetjes. Er waren ook heel veel goede stukken, hij scoort in alle gangen achten.”

Jumping Amsterdam
Met deze overwinning verdienden Kirsten Brouwer en Foundation RR een uitnodiging voor de Lichte Tour-rubriek op Jumping Amsterdam. “Ik heb er superveel zin in! Het is voor mij een mooie kans, ik rijd daar super graag. Het is een bijzonder evenement met een hele speciale sfeer. Foundation heeft nog niet veel wedstrijden gelopen, dus voor hem gaat het ook een hele goede ervaring zijn”, sluit ze af.   

MvE voor KWPN

Foto Foundation onder Franka Loos: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners