Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Na de Grand Prix, kwam ook de kür op muziek op de wereldbekerkwalificatie in Mechelen in handen van Emmelie Scholtens en de KWPN-goedgekeurde hengst Desperado N.O.P. De combinatie scherpte wederom hun persoonlijk record aan.

Emmelie Scholtens en Desperado (Vivaldi uit Sarita elite pref prest D-OC v.Havidoff, fokker fam. Andeweg uit Randwijk) scherpten gisteren al hun persoonlijk record in de Grand Prix aan, vandaag in de kür op muziek herhaalden ze dit succes. Hun kür op muziek werd gewaardeerd met een score van 85,075%, waarmee ze ruim 4% voor wisten te blijven op de rest van het deelnemersveld. Vier van de vijf juryleden plaatsten de combinatie op de eerste plek en ze lieten meerdere tienen noteren voor de uitgestrekte stap. Met deze overwinning verzamelt Emmelie dit weekend het volle aantal wereldbekerpunten.

Scherper
“De Grand Prix ging al heel goed”, begint Emmelie. “Alex, de bondscoach, was naar Mechelen gekomen en we hadden geprobeerd de piaffe en passage nog iets scherper te krijgen. Dat lukte super goed, maar daardoor werd hij net wat te heet in het galopgedeelte. Dat was een beetje zoeken, maar het was een hele goede proef met goede punten voor de piaffe in passage. Voor de kür had ik iets rustiger losgereden en vond ik het hele beeld nog beter. Alsnog zijn er dan dingetjes waarvan ik voel dat ze nog iets beter kunnen, maar ik was onwijs blij met deze score. Hij heeft het super gedaan!”

Wereldbeker
Met deze punten maakt Emmelie een flinke sprong in het klassement. “Ik wil graag de Wereldbekers in Amsterdam en Den Bosch rijden, dat zijn twee hele mooie wedstrijden in eigen land. Stel dat ik me zou kwalificeren voor de finale, dan zijn we er nog niet uit of dat haalbaar is. 2020 is een druk jaar en ik heb maar één paard op dit niveau en ik moet zuinig met hem omgaan.”

Uitslagen
Charlotte Fry en Dark Legend (Zucchero uit Zoë keur IBOP-dr v.Tango, fokker fam. Nobus-de Potter uit Eede) eindigden in Mechelen op een vijfde plek in de kür op muziek, hun score bedroeg 79,075%. De voormalig Europees Kampioenen U25 lieten een aansprekende proef zien, die in alle drie de gangen meerdere achten opleverde. Thamar Zweistra werd in het zadel van de KWPN-erkende hengst Hexagon’s Double Dutch (Johnson uit Ushimanda keur prest IBOP-dres sport-dres v.Rubiquil, fokker L.F.L. van Lieren uit Schiedam) achtste met 77,185%.

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners