Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Zaterdag werd in Zuidbroek de derde voorselectie van de Hengstencompetitie voor zowel dressuur als springen verreden. Deze voorselectie was hiermee ook de laatste voorafgaand aan de finale tijdens de KWPN Stallion Show in ’s-Hertogenbosch.

Blom Hengstencompetitie springen
Na de drie voorselecties zijn er in de klasse L drie hengsten die alle parcoursen foutloos wisten te springen en daarmee met een schone lei richting ’s-Hertogenbosch gaan. Dit zijn Kuala Lumpur (v.Arezzo VDL), Kincsem (v.Carrera VDL) en Kensington ES (v.Cornet Obolensky). In de klasse M weet Jumper Verdi (v.Verdi) nog steeds zijn koppositie vast te houden met 56 punten waarmee hij een ruime voorsprong heeft op de nummers twee Jardonnay VDL (v.Kannan) en Je Suis Equus Tame (v.Qlassic Bois Margot), die beide een totaal van 44 punten hebben. In de klasse Z is er wat geschoven in de tussenstand en neemt de winnaar van Zuidbroek, Inaico VDL (v.Indoctro), de leiding over in het tussenklassement. Hij wordt gevolgd door Cascadello Boy RM (v.Cascadello) en Ice Breaker E.B. (v.Action Breaker).

Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie dressuur
Bij de dressuur is er in de klasse L wat verschuiving geweest, zo heeft Kjento (v.Negro) de leiding in het tussenklassement overgenomen. De eerdere koploper GLOCK’s Tamineau (v.GLOCK’s Toto Jr.) is na de afgelopen competitiewedstrijd afgezakt naar een derde plaats en hiermee is GLOCK’s King Karim (v.GLOCK’s Toto Jr.) gestegen naar de tweede plaats. In de klasse M is het Jameson RS2 (v.Blue Hors Zack) die de koppositie weet vast te houden en in de klasse Z/ZZ-Z blijft ook Imposantos aan kop staan voor de finale.

Met deze tussenstand gaan de KWPN dressuur- en springhengsten richting de finale van de hengstencompetitie. Deze is tijdens de KWPN Stallion Show die van 29 januari tot en met 1 februari plaatsvindt. Op donderdag 30 januari zijn de finales voor de springhengsten en op zaterdag 1 februari voor de dressuurhengsten. 

Wilt u meer weten over de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur en/of de Blom Hengstencompetitie Springen, of de deelnemende hengsten, starlijsten, uitslagen en tussenstanden bekijken? Wij hebben voor de Hengstencompetitie een speciale overzichtspagina gemaakt.

Foto Inaico VDL: Jacob Melissen

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners