Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN-goedgekeurde hengst Impression maakte dit weekend een indrukwekkend debuut in de Lichte Tour. Onder Diederik van Silfhout won de hengst zowel de Prix St. George als de kür.

De laatste wedstrijd van de pas 7-jarige Impression (Don Schufro uit Wicare elite pref prok van Ferro, fokker M.J.C. Maat uit Doorn) was het NK Dressuur in mei, waar de hengst een zilveren medaille won in het ZZ-Zwaar. Gisteren verscheen de Don Schufro-zoon onder het zadel van Diederik van Silfhout voor het eerst weer in de ring op IICH Groningen. Hun debuut in de Prix St. George leverde 69,951% op, in de kür scoorde de combinatie maar liefst 75,875%.

Sterker
“In de Prix St. George was Impression nog een klein beetje onzeker”, vertelt Diederik. “Hij was een half jaar niet mee geweest en deze hal is best wel imposant. Hij moest dus een klein beetje wennen, maar liep wel een hartstikke fijne proef met nog een paar rommeltjes. In de kür liep hij echt heel goed, het was een hele fijne, foutloze proef met goede pirouettes en series. Hij is het laatste half jaar veel sterker geworden en heeft helemaal geen moeite met dit niveau.”

Ervaring
“Impression is een heel fijn paard, maar hij heeft nog relatief weinig wedstrijden gelopen; de hengstencompetitie en een paar keer ZZ-Zwaar. Hij moet nu ervaring krijgen, veel mee en dan gaan we ervan uit dat het vanzelf goedkomt. Volgende week gaat hij mee naar Tolbert, daarna moet ik nog even kijken. Ik ga hem wel een beetje doorstarten de komende tijd zodat hij wat meters maakt en ervaring opdoet.”

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners