Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In januari organiseren derdejaars studenten van de studie Equine Sports and Business aan hogeschool Van Hall Larenstein in Velp drie openbare Engelstalige masterclasses. Deze interactieve masterclasses gaan over de toekomst van de paardensector, in zowel de paardenhouderij als in de sport en fokkerij.

De avonden worden begeleid door Dirk Willem Rosie (Eisma Media) en Hans van Tartwijk (docent Paardenhouderij Van Hall Larenstein, fokker en voormalig foktechnisch medewerker bij KWPN). De drie masterclasses worden gehouden op 14, 16 en 23 januari op hogeschool Van Hall Larenstein in Velp van 17.30 uur tot 21.00 uur.

The Future of Equine Yards - 14 januari 2020
Hoe houd u kosten, welzijn en innovatie in balans? Het welzijn van het paard wordt steeds belangrijker gevonden door klanten, organisaties en het publiek. Maar kosten stijgen en investeringen zijn vaak te groot. Tijdens de eerste masterclass gaan we een antwoord zoeken op de vraag hoe paardenhouders en ondernemers het welzijn van het paard, kosten en innovaties in balans kunnen houden in de toekomst. Een van de gastsprekers van de avond is klinisch etholoog, paardengedragsspecialist en onafhankelijk wetenschapper Machteld van Dierendonck. Ook komt Thorsten Hinrichs van HIT (Horse Intelligent Technology) deze avond spreken en zijn er verschillende bedrijven met stands aanwezig.

The Future of Equestrian Sports16 januari 2020
Zijn we klaar voor transparantie in de paardensport? Door het publiek en door dierenactivisten wordt onze sport op de voet gevolgd. Steeds vaker worden we bekritiseerd omdat we onze paarden slecht zouden behandelen. Negatief beeldmateriaal wordt online gedeeld en dit jaar nog rende een activist het finaleparcours van Marc Houtzager op. Er wordt zelfs gepraat over het beëindigen van de paardensport. Maar wat weten deze mensen over de paardensport en het welzijn van de paarden? Hoe kunnen we de paardensport transparanter maken en dit negatieve beeld voorgoed veranderen? En zijn we hier wel klaar voor? Gastsprekers bij deze masterclass zijn Dirk Willem Rosie, springamazone Bianca Schoenmakers en dressuurruiter Bastiaan de Recht.

The Future of Equine Breeding - 23 januari 2020
Wie is de fokker van de toekomst? Voor de laatste masterclass is een unieke combinatie van gastsprekers met ieder hun eigen kennis en visie opgelijnd: Bart Henstra (KWPN inspecteur en fokker), Marthijs Brouwer (Stal Brouwer) en Frederik de Backer (veilingmeester en commentator). In een interactieve discussie zullen we samen toewerken naar een antwoord op de vraag of de kleinschalige fokker rendabel kan blijven fokken.

Tickets en informatie
Tickets voor The Future of Equine Sports and Business kunt u hier bestellen. Studenten krijgen korting op vertoon van hun studentenpas. Ook als lid van Jong KWPN kunt u een ticket voor de studentenprijs kopen op vertoon van je lidmaatschap aan de deur. Voor nadere informatie over de masterclasses kunt u contact opnemen met Natasja Stienstra via natasja.stienstra@hvhl.nl of telefonisch op 06-18521667

Bron: persbericht
Foto: derdejaars studenten

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners