Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Laura Graves heeft afgelopen woensdag aangekondigd dat de door P. Crum gefokte Victor C., ook wel bekend als Verdades, met pensioen gaat. Laura Graves heeft de ruin opgeleid en tot het hoogste niveau gereden. De Amerikaanse amazone geeft aan dat zij altijd beloofd heeft dat zij haar best zou doen om te luisteren en de juiste keuze voor hem te maken wanneer deze tijd kwam. “De afgelopen weken werd duidelijk dat hij niet in staat zou zijn om in 2020 terug te keren naar zijn gebruikelijk topvorm.”

En in topvorm was de combinatie zeker de afgelopen jaren. Laura Graves en Verdades (Florett As uit Liwilarda ster prest van Goya) maakten begin 2014 samen hun Grand Prix-debuut,  later dat jaar kwamen ze aan start op de wereldruiterspelen in Normandië en wisten ze individueel een vijfde plaats te bemachtigen. In 2015 werd de combinatie onder andere vierde in de wereldbekerfinale van Las Vegas en werden zij reservekampioen op de Pan-Am Games. In het Olympische jaar moesten ze even op gang komen, maar wisten zij dit al snel goed te maken door de Grand Prix Special op het CHIO Rotterdam op hun naam te zetten. Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro behaalde zij met het team een bronzen medaille en viel de combinatie net buiten de medailles bij de individuele plaatsing. In 2017 werd de ruin in Amerika uitgeroepen tot Grand Prix-paard van het jaar met een gemiddeld percentage van net geen 80%. In 2018 op het CHIO in Aken weet de combinatie in de Grand Prix Special zelfs Weihegold en Cosmo te verslaan en op de wereldruiterspelen in Tryon later dat jaar behaalden ze individueel zilver. Verdades zet in maart 2019 opnieuw de wereldbekerkwalificatie in Wellington op zijn naam met ruim 84% in de kür op muziek.

“Dit paard bereikte niet alleen elk doel dat we ooit hadden gesteld, maar hij vervulde dromen waarvan ik nooit wist dat ik die had.” – Laura Graves

Alle gemaakte successen leidden tot de nominatie van Verdades voor de titel ‘Horse of the Year 2018’ en daarnaast staat Verdades als het beste individuele KWPN-dressuurpaard op de WBFSH-ranking dressuur.

In januari 2018 verscheen er in het KWPN Magazine een artikel over Laura Graves en Verdades. Het verhaal van Laura Graves en Verdades leest als een sprookje. Het gebeurt maar zelden dat een jong meisje vanaf een video een veulen koopt en later aansluiting vindt bij de wereldtop. Hoe een voormalig kapster in staat bleek om, met een zeldzaam vertoonde combinatie van lichtheid en expressie, weerstand te bieden tegen de groten van de dressuursport. Ondanks enkele tegenslagen neigt zij naar een leven met paarden en ontdekt zij met behulp van anderen dat Verdades de mogelijkheden heeft voor het grote werk.

Laura Graves geeft aan dat het niet hetzelfde zal zijn om de trailer zonder Verdades te laden, maar toch uit te kijken naar een volgend hoofdstuk van haar carrière met een stal vol jonge paarden.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners