Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Tijdens de hengstenkeuring van het KFPS (Koninklijke Vereniging ‘Het Friesch Paarden Stamboek) was een aantal tuigpaardrijders uitgenodigd om met hun KWPN-tuigpaarden een show te verzorgen in samenwerking met Friese paarden. Het werd een wervelende show begeleid door live muziek en prachtige lichteffecten.

De shows vonden plaats op donderdagavond 9 januari en vrijdagavond 10 januari. Er was steeds een combinatie van Friezen en tuigpaarden in de baan bij de presentatie van elke discipline zoals aan de lange lijnen, onder het zadel en aangespannen. Marieke Stolwijk-Scherphof bracht met de vos Kontiki (v. Eebert), winnaar van de competitie noord, een opvallende verschijning in de piste. Dat opvallende zit hem niet alleen in het feit dat het om een platenbonte vos gaat, opvallen doet Kontiki ook door zijn ijzersterke manier van bewegen. Kontiki werd ook onder het zadel geshowd. Maar niet minder opvallen deed het bijzonder luxe kampioensspan Gerran {PSH (v. Atleet) en Jack Daniels PSH (v. Manno) van de familie Pos. In handen van Marcel Ritsma werden zij dit jaar kampioen en nu showden dit bijzonder edele en scherp van de vloer gaande span ook weer geweldig, ook aan de lange lijnen. 

Drie KWPN-hengsten

Drie KWPN-hengsten maakten elk op verschillende wijze hun opwachting. Zo werd de hengst Icellie (v. Bocellie) van Rein Bosch aan de lange lijnen getoond. Met heel veel afdruk, kracht en ruimte in de bewegingen ging de bruine hengst extra van de vloer. Albert Lueks showde Ditisem (v. Roy M) van Jan Muggen voor de tweewielige wagen. Ditisem heeft er altijd zin in en dat straalt dan ook af van de wijze waarop hij zijn actievolle showt brengt, ook aan de lange lijn. Delviro HBC (v. Vulcano) van Jan Schep kwam onder het zadel en dat is vrij uniek. Lennard Hatzman was de rijder en hij liet de zeer deftige Delviro, die aangespannen op nationaal ereklasseniveau presteert, extra van de vloer gaan.    

Even oefenen

Harrie van Middelaar was reuze enthousiast over de samenwerking met het KFPS. “Het was geweldig om voor zoveel publiek onze tuigpaarden twee maal te mogen promoten te samen met de Friese tuigpaarden. We hebben twee keer geoefend, de show zat heel strak in elkaar. Alles moet natuurlijk wel perfect lopen. De live muziek en de lichteffecten maakten de totale show heel bijzonder. De opening en de presentatie was ook heel mooi. Die werd gedaan door een TV bekendheid uit de serie ‘Goede Tijden Slechte Tijden ’namelijk Bertrie Wierenga. Ze speelt Shanti in die serie en ze opende de show gezeten op een fries.”

’s-Hertogenbosch

Op de KWPN Stallion Show, die plaats vindt van 29 januari t/m 1 februari in ’s-Hertogenbosch kan het publiek genieten van Friese paarden want de samenwerking zet zich daar voort. Een vijftal hele beste Friezen komt namelijk naar ’s-Hertogenbosch en zal daar in verschillende disciplines een topshow brengen. 

Compilatie

Vanaf circa 18.15 uur vanavond wordt er een compilatie uitgezonden van de Friesian Proms op omroep Fryslan, die vandaag de hele hengstenkeuring uitzendt. 

DB voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners