Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Over twee weken en dan is het zover, de KWPN Stallion Show 2020! Van 29 januari tot en met 1 februari staan de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch geheel in het teken van de KWPN-hengsten. Er wordt steeds meer onthuld over de invulling van het programma, dat spectaculaire hoogtepunten belooft, ook het tijdschema is inmiddels bekend.

Op dit fantastische evenement laten niet alleen de allerbeste hengsten zich aan het publiek zien maar ontmoet u ook mensen met een passie voor het KWPN-paard. Alle fokrichtingen zijn vertegenwoordigd en de bezoeker wordt iedere dag getrakteerd op een gevarieerd programma. De eerste twee dagen, woensdag 29 januari en donderdag 30 januari, kan de springpaardenliefhebber zijn of haar hart ophalen. Op vrijdag 31 januari is het de beurt aan de dressuur- en Gelderse hengsten, op zaterdag komen nogmaals de dressuurhengsten aan bod en verschijnen ook  de tuigpaardhengsten in de baan.

Kijkje in de keuken
Willem Greve en Sjaak Sleiderink geven op donderdagavond een clinic met twee jonge paarden van het Springpaardenfonds Nederland. Een kijkje in de keuken, zoals ze het zelf noemen, bij de opleiding van jonge springpaarden. Later op de avond komt Willem Greve in actie met de hengsten Highway M TN en Grandorado TN in de gecombineerde 1.40/1.50m-rubriek.

GLOCK hengsten in de shows
Na het fantastische weerzien met dressuurlegende Totilas vorig jaar in show Black Magic, levert Team GLOCK ook in 2020 weer een bijdrage aan de KWPN Stallion Show. Hans Peter Minderhoud en Edward Gal treden samen met de andere leden van het zilveren EK-team op vrijdag aan, en ook op zaterdag verzorgen deze twee team GLOCK-leden een optreden met hun talenten. Welke van hun paarden zij voor zaterdag gaan zadelen blijft nog een verrassing, maar zeker is: kippenvel gegarandeerd! En zoals de naam van de show al vermoed ‘Edward en Hans Peter doen het licht uit’, is dit dé afsluiting van de KWPN Stallion Show 2020.

Helgstrand naar ’s-Hertogenbosch
Maar voordat we de KWPN Stallion Show afsluiten komt op vrijdagavond eerst team Helgstrand naar de Brabanthallen om hun talenten aan het publiek te tonen. Zo geeft Andreas Helgstrand een clinic met wereldkampioen Jovian (v.Apache)! Daarnaast wordt de Gelderse hengst Kardieno (v.Dante Weltino) in een apart showblok voorgesteld door Thomas Sigtenbjerggaard en rijdt Bettina Jäger met de KWPN-hengst Franklin een kür op muziek in de VHO Trofee.

Jazz in memoriam
Het vrijdagavond programma heeft nog veel meer in petto voor de dressuurliefhebber. We eren deze avond ook de legendarische hengst Jazz, die onlangs op 29-jarige leeftijd is overleden en nog altijd een zeer grote stempel drukt op de hedendaagse dressuursport- en fokkerij. Hoe dit eruit komt te zien wordt binnenkort bekend gemaakt!

Road to Grand Prix
Fokkerij draait om de nieuwe toppers van de toekomst, maar wie zijn deze grote toekomstbeloften? In twee showblokken worden op vrijdagavond enkele KWPN-hengsten aan u getoond die op weg naar de Grand Prix zijn! Wie dit gaan zijn blijft nog even een verassing…

Pavo Cup-winnaars maken opwachting
De winnaars van de Pavo Cup van afgelopen zomer komen op zaterdag 1 februari in actie. Onder leiding van Johan Hamminga worden de paarden aan u voorgesteld, waaronder Keano RS2 met Marieke van der Putten, Jonny Depp met Renate van Uytert- van Vliet. Bart Veeze zadelt de reservekampioen Imagine omdat hij met Imposantos al deelneemt aan de finale van de Hengstencompetitie.

Friese paarden verzorgen show
Op zaterdagmiddag verzorgen vijf Friese paarden een show. De vier KFPS stamboekhengsten Elias 49, Eise 489, Wylster 463 en Nane 492 laten samen met Limited Edition het publiek in de Brabanthallen in Den Bosch de veelzijdigheid van het Friese paard op topniveau zien.

KWPN-leden krijgen uiteraard weer korting op de tickets in de voorverkoop. Nieuw dit jaar is dat alle plaatsen genummerd zijn, waardoor u verzekerd bent van een zitplaats. Ook bestaat de mogelijkheid om tickets te kopen voor staanplaatsen. Bestel nu uw tickets en kom met eigen ogen genieten van al het moois dat de KWPN-fokkerij te bieden heeft!

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners