Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De hengstenkeuringscommissie springen heeft de Grand Prix-springhengsten Dallas VDL en Scuderia 1918 Tobago Z voorgedragen voor erkenning. Het Algemeen Bestuur heeft deze voordracht inmiddels geformaliseerd. Dallas VDL neemt volgende week donderdagavond deel aan de gecombineerde 1.40/1.50m-rubriek speciaal voor KWPN-hengsten op de KWPN Stallion Show, zodat u deze hengst direct met eigen ogen kunt aanschouwen.

Dallas VDL
De twaalfjarige Dallas VDL, een zoon van de Darco-zoon Douglas, springt   5* 1.60-GP met Jur Vrieling. Hij was oa 5e Grand Prix in Oldenburg 3*, 2e 1.50m CSIO Aken 5*, 2e 1.50m Helsinki 5*, 1e Puissance Oslo 5* en 4e World Cup Leszno 3*. Wonder AS, tekent voor het moederschap van Dallas VDL, zij is een prestatiemerrie en een dochter van de preferente hengst Heartbreaker. Zij bracht van Cardento de KWPN-goedgekeurde verrichtingstopper Grand Slam VDL, die momenteel succesvol 1.50m springt met Alex David Gill. Daarnaast bracht zij ook Calexio VDL (v.Cardento) die 1.40m springt en Nicolas van het Bevrijdthof (v.Douglas) die internationaal 1.30m springt. Verder in de afstamming zien we de preferente hengsten Mr. Blue, Nimmerdor en Erdball xx. Dallas VDL heeft twee goedgekeurde zonen bij het KWPN; Irvington VDL en Kallas. Daarnaast heeft hij meerdere keur/elite en NMK-merries gebracht. Dallas VDL zal volgende week met zijn vaste ruiter Jur Vrieling en zijn halfbroer Grand Slam VDL te zien zijn in de Grote Prijs van de KWPN Stallion Show. Dallas VDL heeft een genoomfokwaarde van 101 (44% betrouwbaarheid) en heeft een stokmaat van 1.74m.

Scuderia 1918 Tobago Z
De hengst Scuderia 1918 Tobago Z (Tangelo van de Zuuthoeve x Mr. Blue x Feinschnitt van de Richter) is eveneens 12 jaar. Vader Tangelo van de Zuuthoeve is preferent verklaard bij het KWPN, daarnaast staat hij al jaren hoog op de WBFSH-sire ranking. De moeder van Tobago Z sprong internationaal en is een zoon van de preferente hengst Mr. Blue. Afgelopen jaar stond Tobago Z 3e op de WBFSH-ranking. Hij is de laatste jaren één van de meest winnende springpaarden ter wereld met zijn vaste ruiter Daniel Deusser. Afgelopen jaar was hij 3e in de World Cup van Amsterdam 5*, 1e World Cup Bordeaux 5*, 4e World Cup Leipzig, werd 4e in de Wereldbekerfinale van Gothenburg, 4e Rolex Grand Prix in ‘s-Hertogenbosch, 2e Rolex Grand Prix in Aken, 3e Rolex Grand Prix Dinard 5*. Scuderia 1918 Tobago Z voldoet aan de door het KWPN gestelde röntgenologische eisen. De genoomfokwaarde en de exterieurbeoordeling leveren geen bemerkingen op. Tobago Z heeft een genoomfokwaarde van 98 (45% betrouwbaarheid) en een stokmaat van 1.63m.

Van beide hengsten heeft de exterieurbeoordeling plaatsgevonden. De beschrijving hiervan kun u lezen in de KWPN Database. Beide hengsten voldoen eveneens aan de KWPN-criteria wat betreft de röntgenfoto’s en zijn geen drager van WFFS.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners