Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN-goedgekeurde hengst Desperado N.O.P. liep vanmiddag onder het zadel van Emmelie Scholtens naar een derde plek in de Wereldbeker Grand Prix van Jumping Amsterdam.

Desperado N.O.P. (Vivaldi uit Sarita elite pref prest D-OC v.Havidoff, fokker fam. Andeweg uit Randwyk) en Emmelie Scholtens zijn in topvorm. Ze sloten 2019 af met een dubbele overwinning op de Wereldbeker van Mechelen en maakten vandaag prachtig begin aan hun 2020. Ze lieten een score van maar liefst 77,870% noteren in de Grand Prix en mochten daarmee als derde opstellen in de prijsuitreiking.

In vorm
“Het ging hartstikke goed”, vertelt Emmelie. “Ik had vooraf best wel wat zenuwen, je voelt toch dat er steeds iets meer van je verwacht wordt. Maar ik was heel tevreden over de proef. Desperado was nog steeds een klein beetje gespannen in de galop, maar de draf en galop waren super, de piaffe en passage goed en ook de pirouettes waren heel mooi. Desperado is echt super in vorm en ik ben er heel blij mee dat het zo met hem gaat en dat hij zich zo goed voelt.”

Kür op muziek
Morgenmiddag staat de kür op muziek op het programma. Emmelie rijdt de kür die ze ook in onder andere Mechelen reed, op de muziek van Apache. “Ik had eigenlijk een eigen kür voor Desperado laten maken, maar toen is Apache weggevallen en had ik deze muziek over. Ik merk aan mezelf dat ik die muziek heel goed ken en ik vind dat Desperado er ook heel goed op past.”

Uitslagen
De Grand Prix werd gewonnen door Isabell Werth en de Blue Hors Don Schufro-dochter Weihegold OLD. De 16-jarige KWPN-merrie Zaire-E (Son de Niro uit Tara elite pref prest PROK v.Jazz, fokker Empelaer Stoeterij uit Lage Mierde) liep onder haar Duitse amazone Jessica von Bredow-Werndl naar een vierde plek, de combinatie scoorde 77,391%. Daarmee bleven ze voor op Edward Gal en de erkende GLOCK’s Zonik N.O.P. (Blue Hors Zack uit Romanik v.Romanov Blue Hors, fokker Straight Horse APS uit Alleroed), die vijfde werden met 76,587%. Charlotte Fry en de KWPN-goedgekeurde Everdale (Lord Leatherdale uit Aliska K elite EPTM-dres PROK v.Negro, fokker P. Kluytmans uit Tilburg) mochten een zevende plek in ontvangst nemen, zij lieten een score van 75,696% noteren. De eveneens KWPN-goedgekeurde GLOCK’s Dream Boy N.O.P. (Vivaldi uit Resia elite PROK v.Ferro, fokker T.J.M. Coomans uit Oud-Beijerland) werd met 74,587% negende onder het zadel van Hans Peter Minderhoud. Anne Meulendijks en MDH Avanti N.O.P. (United uit l'Amusanta keur pref prest v.Farrington, fokker R. Arts uit Escharen) maakten met 73,065% de top tien compleet. Ook Boston Sth (Johnson uit Volmie ster v. Quattro B, fokker J.W. Temmink uit Vorden) onder Denise Nekeman en Zephyr (Jazz uit Liagonda vb v.Farmer, fokker W.P.J. Cornelissen uit Beilen) onder Adelinde Cornelissen zetten in Amsterdam een score boven de 71% neer.

MvE voor KWPN

Foto: Hippofoto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners