Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In de Wereldbeker kür op muziek tijdens Jumping Amsterdam liep de KWPN-erkende hengst GLOCK’s Zonik N.O.P. onder het zadel van Edward Gal naar een derde plek.

Gisteren in de Grand Prix moesten Edward Gal en GLOCK’s Zonik N.O.P. (Blue Hors Zack uit Romanik v.Romanov Blue Hors, fokker Straight Horse APS uit Alleroed) genoegen nemen met een vijfde plek, vandaag in de kür op muziek werden ze derde. De combinatie zette een mooie score neer van 85,385%. Daarmee bleven ze net voor op Jessica von Bredow-Werndl en de KWPN-merrie Zaire-E (Son de Niro uit Tara elite pref prest PROK v.Jazz, fokker Empelaer Stoeterij uit Lage Mierde), die met 85,030% vierde werden in deze kür. Isabell Werth heeft als titelverdediger de ticket voor de finale al op zak, maar voegde vandaag met Weihegold (v.Blue Hors Don Schufro) weer een overwinning aan haar palmares toe.

Stuk beter
“Mijn gevoel was vandaag een stuk beter dan gisteren”, reageert Edward. “Ik had met Zonik na het EK in Rotterdam geen wedstrijden meer gereden en dat gaf een extra moeilijkheidsgraad. In de galop hadden we gisteren wat fouten, maar dat was vandaag gelukkig anders. Zonik voelde veel beter aan vandaag en het was niet zo’n opgave om het er moeiteloos uit te laten zien. Ik vond de atmosfeer hier in Amsterdam geweldig, met als hoogtepunt voor Zonik de prijsuitreiking. Met twee merries in de baan leeft hij nog meer op dan normaal.”

Uitslagen
Hans Peter Minderhoud en GLOCK’s Dream Boy N.O.P. (Vivaldi uit Resia elite PROK v.Ferro, fokker T.J.M. Coomans uit Oud-Beijerland) zetten vandaag het zesde resultaat neer, hun kür werd gewaardeerd met 82,780%. Emmelie Scholtens en Desperado N.O.P. (Vivaldi uit Sarita elite pref prest D-OC v.Havidoff, fokker fam. Andeweg uit Randwyk) zetten gisteren het beste Nederlandse resultaat neer, vandaag drukte een fout in een serie de score. De hengst scoorde 9’s voor een pirouette, een appuyement en de uitgestrekte stap, de combinatie liet een score van 80,565% noteren en werd achtste. Charlotte Fry en de eveneens goedgekeurde Everdale (Lord Leatherdale uit Aliska K elite EPTM-dres PROK v.Negro, fokker P. Kluytmans uit Tilburg) zetten 78,250% neer, goed voor een negende plek. Anne Meulendijks en MDH Avanti N.O.P. (United uit l'Amusanta keur pref prest v.Farrington, fokker R. Arts uit Escharen) sloten wederom de top tien af met 77,690%. Adelinde Cornelissen en Zephyr (Jazz uit Liagonda vb v.Farmer, fokker W.P.J. Cornelissen uit Beilen) werden met 77,645% elfde, voor Denise Nekeman en Boston Sth (Johnson uit Volmie ster v. Quattro B, fokker J.W. Temmink uit Vorden) die met 75,075% het dertiende resultaat neerzetten.

Bron: KNHS/MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners