Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Springliefhebbers kunnen op donderdag genieten van de nieuwste aanwas KWPN-goedgekeurde hengsten tot en met bewezen springhengsten. Kortom een hele interessante dag voor het bepalen van de hengstenkeuze!

De dag begint met de tweede bezichtiging met nakomelingen van Aganix du Seigneur, Chacoon Blue, High Shutterfly, Berlin, Cardento, Comme il Faut, Haynes GH, Gaspahr, Grand Slam VDL, Grandorado TN, Hardwell, Zirocco Blue VDL, Gerardus, Harley VDL, Heathrow, Impressive VDL en Inaico VDL. Gevolgd door de presentatie van de aangewezen springhengsten.

Halverwege de middag, omstreeks 14.20 uur, toont de jongste garde KWPN-goedgekeurde hengsten zich aan u. Zestien beloftevolle hengsten, die hun goedkeuring verdiende via het voor- en najaarsverrichtingsonderzoek van afgelopen jaar, reizen af naar Den Bosch. Waaronder de kampioen van 2018 Kannan Jr (v.Cornet Obolensky) en Lambada Shake AG (v.Aganix du Seigneur) die vorige week met 90 punten slaagde voor het eindexamen.

Het programma vervolgt met de presentatie van de nieuwe predicaathengsten. Dat zijn de hengsten Zirocco Blue VDL, Arezzo VDL en Eldorado van de Zeshoek. Alle drie komen onder het zadel in de baan om tot preferente hengst te worden gehuldigd.

Om 15.20 uur gaat de 20e editie van de KWPN Select Sale van start. Een collectie van 19 interessante én talentvolle springhengsten gaat onder de hamer van veilingmeester Frederik de Backer. Met onder andere een halfbroer van Europees en wereldkampioen Zenith en meerdere hengsten uit moederlijnen die barsten van 1.60m-paarden.

Vanaf 17.45 uur gaat de strijd los in de Blom Hengstencompetitie Springen. In de klasse L gaan dertien vijfjarige hengsten van start. Zowel Kuala Lumpur, Kinscem en Kensington ES maakte in de drie voorselecties geen enkele fout en gaan dus aan de leiding in het tussenklassement. De zesjarige komen aan start in de klasse M, zeventien hengsten maken daarin hun opwachting. Waaronder de recent goedgekeurde Jager en Jerommeke, zij doen echter niet mee om de competitiewinst. Vijftien hengsten zien we vervolgens aan het werk in de klasse Z/ZZ, ook in deze rubriek neemt een hengst deel die vorige week werd goedgekeurd. Namelijk de zesjarige Investment I.B.

Tussen de klasse L en M worden de premiehengsten gehuldigd en tussen het M en Z geven Willem Greve en Sjaak Sleiderink een clinc met twee paarden van het Springpaarden Fonds Nederland. Tijdens deze clinic laten zij zien hoe de opleiding van een jong springpaard eruit ziet. De slotrubriek van de avond is de gecombineerde 1.40/1.50m-rubriek om de VHO Trofee/Grote Prijs. Maar liefst zestien hengsten gaat u hier in actie zien. De winnaar van vorig jaar, Gullit HBC, gaan we zien onder zijn nieuwe ruiter Ernesto Canseco. De recent erkende Dallas VDL maakt ook zijn opwachting en Maikel van der Vleuten zadelt Edinburgh voor deze rubriek. Daarnaast zien we ook Blom Cup-winnaar Highway M TN, Graziano, Hermantico, Gerardus, Hotspot, Cohinoor VDL, Grodino, Fire, Gaspahr, Florian, Entertainer, Grandorado TN en Grand Slam VDL op de startlijst staan.

Kortom, een fantastische avond voor u als springpaardenliefhebber! De startlijsten zijn inmiddels bekend. Heeft u nog geen tickets? U kunt deze nu nog kopen in de voorverkoop mét korting!

De KWPN Stallion Show vindt plaats van 29 januari t/m 1 februari. Wilt u hier niets van missen? Wacht dan niet langer en bestel nu uw tickets. KWPN-leden ontvangen korting op de ticketprijzen. De KWPN Stallion Show is tevens live te volgen via KWPN.tv. Meer informatie over de KWPN Stallion Show.

Foto Gullit HBC: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners