Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Van de 53 beoordeelde springhengsten heeft de hengstenkeuringscommissie er 22 kunnen uitnodigen voor het verrichtingsonderzoek. Het gros van hen vertegenwoordigt sterke moederlijnen.

In de Brabanthallen is vandaag een goede start gemaakt op de KWPN Stallion Show. Voor het eerst zijn de hengsten rechtstreeks vanuit de tweede bezichtiging aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, met een presentatie aan de hand als formele tussenstop. Hierin werden de hengsten toegelicht door commissievoorzitter Cor Loeffen, met uitzondering van de vandaag als enige geprimeerde springhengst Mr Cornet VG (Cornet Obolensky uit Ezella ster pref van Indoctro, fokker Jan van Gestel uit Hilvarenbeek) van de VDL Stud. Deze hengst komt morgen terug voor de presentatie van de premiehengsten.

Langgelijnd en goed gefokt
“We hebben vandaag een goede selectie kunnen maken en de meeste hengsten lieten zich goed zien. Sommige waren wat gespannen of afgeleid en die hengsten hebben we ruimschoots te kans gegeven. Opvallend is dat de meeste aangewezen hengsten uit goede moederlijnen komen, waaronder een aantal uit lijnen die nog niet ruimschoots voorhanden zijn binnen de KWPN hengstenstapel dus dat is een interessant gegeven”, vertelt Cor Loeffen. “Daarnaast hebben we echt geselecteerd op langgelijndheid en hebben we een heel divers gezelschap hengsten kunnen beoordelen vandaag. De 22 aangewezen hengsten zien we met genoegen terug in het verrichtingsonderzoek want onder het zadel kunnen we verder gaan met de selectie.”

JS voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners