Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Zestien hengsten die in het afgelopen jaar hun goedkeuring verdienden, presenteerden zich vandaag op de KWPN Stallion Show aan het publiek. De hengsten hebben zich positief ontwikkeld en laten veel potentie voor de toekomst zien.

Het publiek was vanmiddag rijkelijk toegestroomd voor de presentatie van de hengsten die in het seizoen 2019 en 2020 bij het KWPN zijn goedgekeurd. Vijftien 3,5-jarige en een 4,5-jarige hengst presenteerden zich op veelbelovende wijze aan de fokkers. Henk Dirksen lichtte de afstamming en moederlijn van de hengsten toe, Wout-Jan van der Schans vulde hem aan met een toelichting over het verrichtingsonderzoek, de ontwikkeling en het springen.

Slag mee slaan
De jonge hengsten zijn genetisch interessant en lijken over de juiste sportkwaliteiten te beschikken. De oudste hengst in het gezelschap was Kannan JR, de Cornet Obolensky-zoon uit dezelfde moederlijn van de recent overleden tophengst Kannan. Ook de 3,5-jarige hengsten lieten zich al opvallend goed rijden in deze indrukwekkende omgeving. Enkele van hen zijn pas enkele weken thuis van het najaarsonderzoek, zo ook de Aganix du Seigneur-zoon Lambada Shake AG, die 90 punten kreeg in dit onderzoek. Tijdens de presentatie van de hengsten vielen de termen vermogen en toekomstpotentie regelmatig. “Dat heeft u me meerdere keren horen zeggen”, aldus Wout-Jan van der Schans. “Ik denk dat we met ons vermogen zeker vooruit gegaan zijn. Ik kan de fokkers aanraden zeker zulke jonge hengsten te gebruiken, hier zitten hengsten bij waar we een slag mee kunnen slaan in de fokkerij.”

KWPN.tv
De presentatie is terug te zien via KWPN.tv, waar de hele KWPN Stallion Show live te volgen is. Naast de gratis livestream worden er in de pauzes ook enkele andere tv-items uitgezonden. De volledige van de jury op alle hengsten leest u in de tweede editie van KWPN Magazine, die volgende week bij de leden op de mat valt. 

MvE voor KWPN

Foto Lambada Shake AG: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners