Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Bij Bart Bles en Jumper Verdi viel een kostbaar balkje in de finale van de Blom Hengstencompetitie klasse M en daardoor kon de hen op de hielen zittende Je Suis Equus Tame en Steven Veldhuis vakkundig de overwinning claimen.

“Pfoe, ik had van tevoren niet gedacht dat het zou lukken want Bart maakt niet zo snel een foutje met Jumper Verdi”, verzucht Steven Veldhuis nadat hij . Vorig jaar werden ze tweede in de klasse L, en nu trokken ze na hun voortreffelijke ritten aan het langste eind. In dit seizoen begonnen ze niet optimaal in de eerste wedstrijd maar herstelden ze zich gelijk door in zowel Vragender als Zuidbroek te winnen. “En dan hier in de finale, heel mooi is dat! Maar het was een close-finish, want Bart stond met Jumper Verdi net voor ons in het tussenklassement en door zijn foutje kwamen we op precies hetzelfde puntentotaal terecht, waardoor dus het dubbel tellende finaleresultaat doorslaggevend was voor de uitslag. Je Suis Equus Tame is een geweldige, meewerkende hengst en daardoor kon ik wel de benodigde risico’s nemen in deze hele competitie.” De Frans gefokte Je Suis Equus Tame (Qlassic Bois Margot uit Tame Tame van Quaprice Z, fokker S.N.C. Brohier) van Jan Greve bleef daardoor voor op Jumper Verdi (Verdi uit Votti Lottie ster pref prest PROK van Fuego du Prelet, fokker André Weernink uit Borculo) onder Bart Bles. Ook de als derde geëindigde Jardonnay VDL (Kannan uit Duzella elite IBOP-spr PROK van Indoctro, fokker Jan van Gestel) maakte veel indruk met zijn snelle reflexen en lichaamsgebruik.

Bekijk hier de uitslagen van de Blom Hengstencompetitie klasse M.

​JS voor KWPN / Foto Je Suis Equus Tame – HippoFoto

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners