Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Met zijn vrijwel altijd foutloze ritten en ruime voorsprong in het tussenklassement had Alex David Gill een prachtige uitgangspositie in de klasse Z/ZZ van de Blom Hengstencompetitie. In de finale konden ze de eindzege naar zich toe trekken.

Rob Heijligers haalde alles uit de kast in de finale met de competitieve hengst Illusion CL (Arezzo VDL uit Bumanda keur IBOP-spr van Ukato, fokker W. Uenk) van Cor van der Linden, Egbert Schep en Joop van Uytert. Dat leverde hen de dagprijs op in de finale van de Blom Hengstencompetitie in de hoogste klasse. Alex David Gill kon het iets rustiger aan doen met de voorzichtige, goed meewerkende Inaico VDL (Indoctro uit Beach Quella van Baloubet de Rouet, fokker J. Aegten) van de VDL Stud. In Zuidbroek leverde de overwinning hen gelijk ook de koppositie in het tussenklassement op en die voorsprong gaf de aan stal Marcel de Boer verbonden ruiter niet meer uit handen. De competitiewinst van Inaico VDL maakte voor de VDL Stud het succes compleet, nadat er eerder vandaag al twee talentvolle zonen van hem werden aangewezen. “Het is altijd mooi als je hier sterk voor de dag kan komen met je hengsten en dat is met Inaico echt gelukt”, vertelt Wiepke van de Lageweg. “We kochten hem als veulen bij de fokker in België en hebben altijd veel vertrouwen in hem gehad. Alles valt nu heel mooi op zijn plaats want hij wint hier overtuigend de competitie en heeft een prachtige start gemaakt als vererver. Inaico is atletisch tot en met, is altijd koel in het hoofd en heeft een super karakter. En dat geeft hij ook door aan zijn kinderen.”

Succesvol
In de competitie heeft de in Duitse dienst zijnde Cascadello Boy RM (Cascadello uit Baloudora van Balou du Rouet, fokker J. Ruyter) van Syndicaat Rheinmaas zich goed laten zien. Onder Inga Schuurman is de constant presterende hengst als tweede geëindigd, net voor de vermogende Ice Breaker E.B. (Action-Breaker uit Zsa Zsa elite IBOP-spr PROK van Quite Easy I, fokker H. ter Harmsel) onder Vincent Geerink.

JS voor KWPN / Foto Inaico VDL - HippoFoto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners