Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Willem Greve sloot zijn donderdagavond op de KWPN Stallion Show in stijl af. Met Grandorado TN pakte de ruiter de zege in de VHO Trofee over 1.40m/1.50m, in het zadel van Highway M TN werd hij tweede.

Het niveau was hoog in de VHO Trofee, waar tien combinaties door wisten te dringen tot de spannende barrage. Daarin zette Willem Greve in het zadel van Highway M TN (Eldorado van de Zeshoek uit Zelana V reg.A PROK v.Chellano Z, fokker P. Verdellen Paarden Fok & Opfok uit Horst) als eerste starter direct een snelle tijd neer. Deze tijd werd door drie hengsten geklopt, maar zij kregen allemaal een springfout. Als laatste starter kwam Willem wederom in de ring en wist hij met Grandorado TN (Eldorado van de Zeshoek uit Charmieque elite EPTM-spr IBOP-spr sport-spr PROK v.Carolus II, fokkers M. Rietberg en D.J. Verhoeven uit Holten) de tijd van zijn eerste ronde te verbeteren, én foutloos te blijven. Daarmee mag de combinatie, die uitkwam in het 1.50m, dit jaar de VHO Trofee in ontvangst nemen.

Dubbel gevoel
“Het is een beetje dubbel. Ik mis Arnold, heel erg. Ik vind het vreselijk dat hij er niet is, maar ik hoop dat hij het gezien heeft”, begint Willem na de barrage. “Mijn paarden sprongen natuurlijk heel goed, wat dat betreft was het een super avond. Grandorado was de eerste ronde een beetje fris, dan is hij altijd wat enthousiast. In de barrage was hij helemaal bij de zaak. Highway sprong ook fantastisch, ze sprongen eigenlijk allebei geweldig. De jonge hengst sprong vanmiddag ook goed en de clinic over het SFN liep goed, dus ik ben blij.”

Uitslag
Het bloed van Eldorado van de Zeshoek was succesvol in de VHO Trofee, onder het zadel van Ben Schröder sprong zijn zoon Grodino (uit Sorina stb prest PROK v.Celano, fokker J. van Loon uit Valkenswaard) naar een derde plek. Hermantico (Comme Il Faut uit Chiquitita v.Colbert GTI, fokker M. Renzel uit Oer-Erkenschwick) en Rachel Steffen pakten de vierde plek, voor de snelste vierfouters: Maikel van der Vleuten en Edinburgh (Vleut uit Olympic Queen keur prest sport-spr v.Darco, fokkers G. Lindeboom en E.J. Meijer uit Dalfsen).

Lees meer over de VHO Trofee in het KWPN Magazine dat volgende week uitkomt. 

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners