Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Zeven hengsten verschenen vanmiddag voor de hengstenkeuringscommissie Gelders Paard. En de jury wees ruimschoots aan. Zes hengsten mogen zich gaan bewijzen in het verrichtingsonderzoek en twee hengsten kwamen terug voor de primering. Juryvoorzitter Marloes van der Velde lichtte dit toe. “We willen met de Gelderse fokkerij een veelzijdig paard fokken. We hebben hengsten kunnen selecteren waarmee we hopen hengsten te kunnen testen voor alle disciplines. Zo is er voor elk wat wils.”

Die twee premiehengsten waren totaal verschillend, met ieder hun eigen kwaliteiten. De Expression-zoon Mexpression (uit Colinda ster PROK van Koss) van fokker H. Bruil uit Terborg, viel op met zijn expressieve manier van lopen. De hengst heeft veel uitstraling een heel aansprekend front.
Maestro is van een heel ander type. De vosbles liet veel lossigheid zien een heeft een duidelijk tuigtypische opdruk meegekregen van zijn vader Eebert. Zijn moeder is Honey ster PROK van de hengst Vitens, die ook duidelijk te herkennen was in de aansprekende hengst die met veel bravoure door de baan ging, Hij werd gefokt door wijlen G.H. Hofs uit Varsseveld. Voor beide hengsten werd een fokkerspremie uitgedeeld.

De andere aangewezen hengsten waren Mac-Donja (Harley x Burggraaf), McDreamy (Alexandro P x W Saron), Mandieno WL (Glamourdale  x Parcival) en Mark (Edmundo x Vitens).

YBF voor KWPN
Foto Maestro: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners