Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vanavond lieten de dressuurhengsten die in de jaargang 2019/2020 zijn goedgekeurd zich opvallend zien op de KWPN Stallion Show. Deze dertien hengsten hebben zich goed ontwikkeld en vielen op door hun fijne rijdbaarheid in deze indrukwekkende omgeving.

Net als bij de presentatie van de jonge springhengsten, was ook voor de dressuurhengsten het publiek in grote getalen aanwezig. Dit was een van de eerste publieke optredens van kampioenshengst Le Formidable onder het zadel. Ook Lennox US, de reservekampioen van de KWPN Stallion Show vorig jaar, werd aan het publiek voorgesteld, net als de spraakmakende Las Vegas.

Niet winnen, wel verliezen
Marian Dorresteijn lichtte de dressuurhengsten toe, daarbij vielen de termen rijdbaarheid, een goede stap en bloedspreiding regelmatig. “We hebben verschillende hengsten die qua bloedopbouw net een beetje anders zijn dan de doorsnee KWPN-hengst. Deze kunnen zeker bijdragen aan de bloedspreiding, die toch gewenst is binnen de Nederlandse fokkerij. Ook een goede stap is ontzettend belangrijk en zeker een van de speerpunten in de fokkerij. We zullen geen proeven winnen op de stap, maar wel proeven verliezen als de stap niet in orde is.”

Terugkijken
De presentatie is terug te zien via KWPN.tv, waar de hele KWPN Stallion Show live te volgen is. Naast de gratis livestream worden er in de pauzes ook enkele andere tv-items uitgezonden. De volledige toelichting van de jury op alle hengsten leest u in de tweede editie van het KWPN Magazine, die eind volgende week bij de leden op de mat valt.

MvE voor KWPN

Foto Le Formidable: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners