Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Nadat er gister 32 dressuurhengsten zijn aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, zijn daar op de slotdag nog 13 bij gekomen. In totaal zes hengsten worden vanavond terugverwacht voor de presentatie van de premiehengsten.

Het was de dag waarop topaanvoerder Glock’s Toto Jr. een stempel drukte. Van de elf gepresenteerde zonen mogen er vijf naar het verrichtingsonderzoek. Ook van Desperado (2), Franklin (2) en Johnson (2) zijn er vandaag meerdere zonen aangewezen. “We hebben de lijn van gister goed kunnen doortrekken naar vandaag. Als hengstenkeuringscommissie zijn we heel tevreden want het lijkt dat we met een sterke jaargang te maken hebben”, lichtte commissievoorzitter Bert Rutten toe in de persconferentie. “Binnen de grote groep zonen van Glock’s Toto Jr. hebben we een goede selectie kunnen maken maar voor alle hengsten geldt dat het belangrijkste selectieonderdeel nog moet komen, namelijk het verrichtingsonderzoek. Het is onze taak om daar ruim voor aan te wijzen en daarin zijn we met gemak geslaagd. Onder het zadel kunnen we straks nog dichter op ons fokdoel gaan selecteren en deze collectie van in totaal 45 aangewezen hengsten laat zien over veel potentie, grootramige modellen en een bergopwaartse bewegingsvorm te beschikken.”

Premiehengsten
Gister zijn er drie hengsten aangewezen voor de presentatie van de premiehengsten en vandaag zijn daar nog drie bij gekomen. Deze Mowgli V.O.D. (Desperado uit Zoriana elite IBOP-dres pref PROK van Jazz, f/g Ad van Os) van mede-geregistreerde Jorg van Os, Majestic Taonga (Glock’s Toto Jr. uit Jamsession Taonga elite IBOP-dres sport-dres PROK van Jazz, f/g Stal 104 uit Wijdewormer) van mede-geregistreerde Andreas Helgstrand en Maxson (Johnson uit Zamora B elite IBOP-dres pref PROK van Negro, fokker W. Verschuren uit Heukelom) van Van Olst Horses en R. Verschuren zullen samen met Merlot (v.Bordeaux), Monte Carlo TC (v.Dream Boy) en Mansion (v.Totilas) nog eenmaal in actie komen en toegelicht worden door de hengstenkeuringscommissie. Dit onderdeel staat om 18.30 uur op het programma en ook de fokkers zullen bij deze huldigingen betrokken worden.

JS voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners