Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Daags na de KWPN Stallion Show staat al enkele jaren de Guided Tour voor buitenlandse gasten op het programma. Dit jaar ging de groep naar Stal Van de Sande in Liempde, waar de ontvangst meer dan hartelijk was. De gasten konden zich onder andere vergapen aan de KWPN-goedgekeurde hengsten For Ferrero en de zelfgefokte Guardian S.

Peter en Monique Van de Sande bouwden hun bedrijf op eigen kracht op en in 2011/2012 werd het huidige complex gebouwd: een functioneel familiebedrijf waar alles wat je je kan wensen aanwezig is.
De opfok van zelfgefokte en aangekochte veulens wordt in eigen hand gehouden en dat dat met veel zorg en aandacht gebeurt, is te zien aan de rust die er op stal heerst en de benaderbaarheid van de jonge paarden. Ook de training voor de keuringen en de opleiding als sportpaard wordt in eigen hand gehouden, totdat de paarden meestal op een leeftijd van een jaar of vijf á zes – met pijn in het hart, aldus Peter - worden verkocht.

Peter van de Sande wist de gasten tijdens de rondleiding met enthousiasme te vertellen over het bedrijf en hun werkwijze en uit alles blijkt de liefde voor het paard en de passie voor de fokkerij. KWPN-inspecteur Floor Dröge sloot in de middag aan om een toelichting te geven op diverse paarden, die op stand en beweging werden getoond. Zo kreeg iedereen een indruk van het beoordelingssysteem van het KWPN, maar ook over de individuele kwaliteiten van de paarden. Het werd een interactieve, gezellige en leerzame middag met kwaliteitsvolle paarden. Zo kwam de door Peter en Monique zelfgefokte KWPN-hengst Guardian S (v.Bodyguard Moorland) in de baan, net als zijn moeder, de topfokmerrie Amadin S (v.Trento B) en enkele van haar andere kwaliteitsvolle nakomelingen. De eveneens KWPN-goedgekeurde For Romance-zoon For Ferrero werd door Kim Koolen onder het zadel voorgesteld, wat veel indruk maakte. Van zowel Guardian als For Ferrero kwam een aantal kwaliteitsvolle jaarlingen en tweejarigen in de baan. Ook kreeg het publiek de via de pilot verkoopbegeleiding bij het KWPN verkochte Lotje G (v.Guardian S) te zien.

Het KWPN bedankt Stal van de Sande hartelijk voor de gastvrijheid!   

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners