Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Begin deze week maakte Maikel van der Vleuten bekend dat de legendarische sport- en fokhengst Verdi TN tijdens Indoor Brabant sportief afscheid zal nemen. Daarmee sluit de hengst een carrière van ruim 10 jaar topsport af.

De hengst van Team Nijhof, Kees van den Oetelaar en Stal Van der Vleuten heeft een ongelooflijk palmares opgebouwd. Als sportpaard kent Verdi (Quidam de Revel uit Clarissa van Landgraf I, fokker Denis Musterd uit Hooge-Zwaluwe) een abnormale carrière, waarin hij succesvol deelnam aan niet minder dan elf mondiale kampioenschappen. Van Wereldbekerfinales tot tweemaal de Olympische Spelen, onder alle omstandigheden heeft Verdi zijn enorme waarde bewezen. Het sportieve afscheid van deze legendarische hengst staat gepland op zondag 15 maart, voorafgaand aan de Rolex Grand Prix.

Mentaliteit + management
“Vorig jaar hebben we als eigenaren al eens bij elkaar gezeten en we waren het er met z’n allen over eens er niets mooiers zou zijn dan Verdi op 18-jarige leeftijd op Indoor Brabant afscheid te laten nemen van de sport”, vertelt Henk Jr. Nijhof. “Het is ongelooflijk hoe veel Verdi op het hoogste niveau gepresteerd heeft. Hij sprong als zevenjarige op CSI5* London Olympia al zijn eerste 1.60m-parcours en daarin was hij, met Eric in het zadel, gelijk dubbel nul en geplaatst. De Van der Vleuten’s zijn abnormale paardenmensen en ze hebben Verdi uitstekend gemanaged, daar hebben wij ons ook nooit mee bemoeid. Ze hebben hem altijd gedoseerd ingezet, nooit overvraagt, nooit een Grand Prix en een Wereldbeker op hetzelfde concours laten lopen. Dat alles in combinatie met Verdi’s top instelling, gezondheid en hardheid heeft er voor gezorgd dat we meer dan tien jaar van hem hebben kunnen genieten op het hoogste niveau. De keuze om afscheid te nemen op Indoor Brabant was voor ons een vanzelfsprekende: hij is gefokt in Brabant, hij heeft een Brabantse ruiter en mede-eigenaar, en het is een geweldig mooi concours. Het is een uniek paard en een uniek verhaal. Verdi is de meest winnende en duurzame hengst ooit”, besluit Nijhof. Verdi TN zal volop beschikbaar zijn met vers sperma en is op de hengstenshow van Team Nijhof, op zaterdag 28 maart, aanwezig in Geesteren.

JS voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners