Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN-gefokte Spielberg-zoon Suppenkasper won deze week in Wellington de Wereldbeker. In zowel de Grand Prix als de kür op muziek verbeterde de combinatie hun persoonlijk record.

Op het Global Dressage Festival in Wellington stond deze week opnieuw een wereldbekerkwalificatie op het programma. Tijdens deze vijfde wedstrijdweek in Florida, schreef Steffen Peters de Wereldbeker Grand Prix en de kür op muziek op zijn naam. In het zadel van Suppenkasper (Spielberg uit Upanoeska keur IBOP-dres van Krack C) scoorde hij 76,869% in de Grand Prix en 83,395% in de kür op muziek. De ruiter verzamelde waardevolle wereldbekerpunten voor de finale in Las Vegas.

Gevoel voor een 10
“Iedere wedstrijd is een klein beetje beter geworden”, reageert Steffen. “In stap van de Grand Prix hoorde ik de tenten klapperen, maar ‘Mopsie’ hoorde dat niet. Dat is een grote stap vooruit, want de eerste week hier was hij daar erg van onder de indruk. Een paard dat zo fijn te rijden is, zo zacht in de aanleuning is, zo perfect in de houding is, zo fijn aan het been is en zo makkelijk weer terugkomt; dat is een gevoel voor een 10. Ook de kür voelde fantastisch, ik heb een paar tranen weggepinkt. Het ziet ernaar uit dat we naar Las Vegas gaan, dat is een grote prestatie en iets waar ik lang van gedroomd heb.”

Moeilijk
De Amerikaanse ruiter reed een nieuwe kür met een hoge moeilijkheidsgraad. Vooral de galoppirouette met daarin een overgang naar de piaffe en de stap, leverde veel punten op. “Er zitten moeilijke oefeningen in, maar Mopsie was heel fijn ontspannen. Het is altijd geweldig om hier te rijden. Ik had hier nog nooit een kür gewonnen en die ervaring was fantastisch. Er was ontzettend veel publiek en het voelt goed om hen te belonen met wat moois.”

Uitslagen
Yvonne Losos de Muñiz en de United-dochter Aquamarijn (uit Toermalijn ster pref prest v.Gribaldi, fokker P.A.M. van Kessel uit Vorstenbosch) werden met 70,761% vierde in de Grand Prix. Ze bleven daarmee voor op de Canadese Megan Lane en Zodiac MW (Rousseau uit Mieranda H ster pref v.Amethist, fokker H.Z. Waterink uit Radewijk), die met 70,065% werden. Ook in de kür was er een vierde plek voor Losos de Muñiz, ditmaal met 76,215%. Lane werd in deze rubriek twaalfde met 71,080%.

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners