Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Adelinde Cornelissen beleefde met de Jazz-zoon Zephyr een succesvol weekend op de Wereldbeker van Neumünster. Zowel in de Grand Prix als de kür op muziek werd de combinatie vijfde.

Met een score van 73,435% werden Adelinde Cornelissen en Zephyr (Jazz uit Liagonda vb v.Farmer, fokker W.P.J. Cornelissen uit Beilen) al vijfde in de Grand Prix op zaterdag. Zondag in de kür op muziek overschreed de combinatie voor het eerst de 80%. Een score van maar liefst 82,150% leverde wederom een vijfde plek op in deze wereldbekerkwalificatie. De amazone hoopt dit indoorseizoen nog The Dutch Masters – Indoor Brabant te kunnen rijden met de door haar ouders gefokte ruin.

Geen fouten
“Mijn gevoel was supergoed”, vertelt Adelinde tevreden. “In de Grand Prix liep Zephyr al heel fijn, hij was alleen op het einde een beetje kijkerig bij C. Ik denk dat hij ergens van geschrokken is, hij bleef een beetje gespannen en dat kostte wel punten. Ondanks dat hadden we nog steeds 73%, daar was ik superblij mee. Vandaag in de kür was hij heel gefocust en relaxed; dat was echt heel fijn rijden. Meestal hadden we nog wat kleine dingetjes onderweg. In Amsterdam bijvoorbeeld liep hij ook al heel goed, maar hadden we nog een foutje in de eners. Nu maakten we technisch geen fouten en ging de score omhoog.”

Boston STH
Zowel de Grand Prix als de kür op muziek werden gewonnen door Jessica von Bredow-Werndl met de Easy Game-dochter TSF Dalera BB. Naast Zephyr, deed ook Boston STH (Johnson uit Volmie ster v. Quattro B, fokker J.W. Temmink uit Vorden) goede zaken in Neumünster. Onder het zadel van Denise Nekeman liep de hengst naar een achtste plek met 71,696% in de Grand Prix. Vandaag leverde een score van 70,055% ook een achtste prijs op.

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

 

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners