Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN-goedgekeurde hengst Hermès maakte dit weekend onder Dinja van Liere zijn debuut in de Inter I. De hengst liep met een score van 71,69% naar de overwinning.

Een succesvol debuut van Hermès (Easy Game uit Bukkie keur pref EPTM-dres van Flemmingh, fokker G. Gijsbers uit Loosbroek) en Dinja van Liere leverde bijna 72% op. Met deze score ging de hengst aan kop in de Lichte Tour-rubriek op de subtopwedstrijd in Udenhout. Een prachtig resultaat voor de bronzen medaillewinnaar op het WK van 2018, die inmiddels zeer verdienstelijk Lichte Tour loopt.

Kilometers
“Ik was tevreden, maar hij kan nog veel beter”, begint Dinja. “Ik was heel blij met hem. De eerste keer Inter I is toch wel even wennen, het is best een lastige proef. De oefeningen beheerst hij goed en ik had geen grote fouten, maar het is de afwerking die nog net wat mooier kan. We hadden nog wat slingertjes en dat is ook wel logisch voor de eerste keer. Hij maakt hele mooie pirouettes, waar we 8’en voor kregen. Ook de series kan hij goed en alle zijgangen doet hij heel makkelijk. We moeten nu wat kilometers maken, zodat het nog stabieler wordt in de baan.”

Zware Tour
Volgens de amazone zit Hermès nog lang niet aan zijn top. “Hij heeft heel veel talent voor de piaffe en passage, dat laat hij al heel mooi zien. We zijn thuis al door aan het trainen richting de Zware Tour, ik denk dat hij daar absoluut heel veel aanleg voor heeft. In de Lichte Tour heb ik hem ingeschreven voor de internationale wedstrijd in Lier, zodat hij ook dat soort wedstrijden gaat leren. Hij kan dan ervaring opdoen, veel zien en een paar dagen achter elkaar proeven lopen.”

MvE voor KWPN

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners