Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het Zwitserse horlogemerk Longines en de European Equestrian Federation (EEF) zijn verheugd dat ze hun samenwerking hebben kunnen uitbreiden met de vorming van de Loninges EEF Series, een nieuwe landenwedstrijden-competitie in Europa. De competitie, die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd, loopt van mei tot en met september. Nederland zal ook deelnemen en de halve finale is van 1 tot en met 5 juli in Geesteren.

Er zijn twee halve finales, waaronder één van 1 tot en met 5 juli in Geesteren, en de finale in september in Warschau. Theo Ploegmakers, EEF President, vertelt: “Dit is een ambitieus project, met als doel om alles wat met de organisatie van een wedstrijd te maken heeft te verbeteren met het accent op de technische kant van de sport en met fair play en paardenwelzijn als topprioriteit.”

De eerste kwalificatiewedstrijd van de Longines EEF Series is in Le Touquet (Frankrijk) van 7 tot 10 mei.

Bondscoach Rob Ehrens zal met zijn combinaties naast de eerste divisie ook deelnemen aan de Longines EEF Series: “De EEF serie is door de opwaardering veel aantrekkelijker geworden voor de ruiters en het is ook een mooie gelegenheid om jonge combinaties een kans te geven zich verder te ontwikkelen en te laten zien waar ze staan. Het is een mooie wedstrijdenreeks met de halve finale in ons eigen Geesteren en een interessante finale in Polen. De eerste wedstrijd van de EEF serie waarin wij uitkomen is die in Le Touquet, een week voor La Baule.”

Naast de Longines EEF Series vindt ook de Longines FEI Nations Cup dit jaar weer plaats. Het verschil tussen deze landenwedstrijden is dat de Longines FEI Nations Cup op 5* wordt verreden. Hiervan heeft de eerste leg vorige week in Wellington plaatsgevonden waar het Amerikaanse team er met de winst vandoor ging, door de razend snelle barrage van Darry Lou (link invoegen). Ook aan deze Nations Cup-serie neemt Nederland deel. Het CHIO in Rotterdam organiseert een van deze Nations Cup-wedstrijden en is het laatste observatie moment voor de Olympische Spelen.

Kalender FEI Nations Cup, EEF Serie met Nederlandse teamdeelname
CSIO3* Le Touquet (Fra) 7-10 mei
CSIO3* Drammen (Nor) 14-17 mei
CSIO3* Uggerhalne (Den 20-24 mei
CSIO3* Lissabon (Por) – 28-31 mei
CSIO3* Geesteren (Halve Finale) 1 – 5 juli
CSIO4* Warschau (Finale) (Pol) 3 – 6 september

Bron: KNHS

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners