Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op het CDI5* in Wellington won de Contango-zoon Alcazar deze week onder het zadel van Katherine Bateson Chandler zowel de Grand Prix als de Kür.

In de Grand Prix scoorden Katherine Bateson Chandler en Alcazar (Contango uit Polina keur prest v.Ferro, fokker St. van Winden uit Pijnacker) 71,935%, waarmee ze de overwinning opeisten. Vandaag stond de kür op muziek op het programma, waarin de combinatie wederom zegevierde. Ze scoorden in deze proef 76,105%. Yvonne Losos de Muñiz werd in het zadel van Aquamarijn (United uit Toermalijn ster pref prest v.Gribaldi, fokker P.A.M. van Kessel uit Vorstenbosch) derde in de Grand Prix en tweede in de kür. De combinatie scoorde 70,522% en 75,115%.

Uitdagende week
Katherine heeft dit jaar als doel gesteld om naar de Olympische Spelen in Tokio te gaan. “Gisteren in de Grand Prix was het heel warm weer, vandaag was het heel koud. We hebben echt extreme verschillen gehad. Ik heb al eerder in heel koud en heel warm weer gereden, maar meestal niet op dezelfde wedstrijd. Voor de paarden was het dus een hele uitdagende week.”

Keek nergens naar
“Ik ben heel blij met deze proeven. Een paar jaar geleden had mijn paard heel veel problemen met alles dat bewoog, hij was best kijkerig. Vandaag kwam hij de baan in en keek hij helemaal nergens naar. Het was de eerste keer dat ik mijn kür kon rijden zoals ik wilde, zonder voor of achter op de muziek te zijn. Er zit een dubbele pirouette in mijn proef en daarna een anderhalve. In Olympia reed ik twee dubbele en ging ik daarna de verkeerde kant op, dus dat is wel een dingetje geweest.”

Bron: GDF/MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners