Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op het Global Dressage Festival zijn Steffen Peters en zijn Spielberg-zoon Suppenkasper succesvol. Ze wonnen op het CDI5* deze week zowel de Grand Prix als de Special.

Amerikaan Steffen Peters schrijft in het zadel van Suppenkasper (Spielberg uit Upanoeska keur prest IBOP-dres v.Krack C, fokker F. van de Poel uit Haps) dit jaar louter overwinningen op zijn naam. Dit was al hun achtste zege op het Global Dressage Festival. In de CDI5* Grand Prix scoorde de combinatie 76,239%, in de Special bleven ze met 77,106% ver voor op de rest van het deelnemersveld.

Foutje
Er sloop een klein foutje in de proef, in het midden van de wisselserie om de pas. “Hij scoort al langere tijd rond de 76%”, vertelt een tevreden Steffen. “Ik wist dat er 77% in zat en onze scores stijgen langzaam. Dus zonder fout, had de score nog hoger uit kunnen vallen. Hij heeft al zes proeven foutloos gelopen, dus vandaag mocht hij er weleens een maken.”

Inhouden
“Het voelde heel goed dat Suppenkasper na vier wedstrijden nog steeds zoveel energie heeft. Hij heeft zoveel go, dat is ongelofelijk. Ik heb hem niet één uitgestrekte gang moeten pushen; ik moest hem alleen wat inhouden.

Uitslagen
Ook Brittany Fraser-Beaulieu doet goede zaken in Wellington. Met de Tango-zoon All In (uit Leontine stb pref prest v.Damiro, fokker H. Verstraten uit Zeeland) pakte ze een derde plek in de Grand Prix met 73,674%, in de Special werd de combinatie met een score van 73,447% tweede. Charlotte Jorst en Kastel’s Nintendo (Negro uit Rodieni R elite pref prest sport-dr PROK v.Monaco, fokker C. Rommens uit Bavel) maakten vorige maand in Wellington hun rentree op het internationale toneel, nadat de amazone al sinds juni niet meer gestart was. Deze week eiste de combinatie een vierde plek op in de Grand Prix met 71,913%, in de Special werden ze wederom vierde met 72,808%

Bron: GDF/MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners