Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Charlotte Fry en de Zucchero-zoon Dark Legend waren dit weekend zeer succesvol op de Wereldbeker van Göteborg. In de Grand Prix werd de combinatie tweede, in de kür op muziek vierde.

Van Olst-stalamazone Charlotte Fry heeft de afgelopen maanden waardevolle wereldbekerpunten verzameld. Ze boekte eerder al goede resultaten in Stuttgart, London Olympia, Mechelen en Amsterdam met zowel Dark Legend (Zucchero uit Zoë keur IBOP-dr v.Tango, fokker fam. Nobus-de Potter uit Eede) als zijn stalgenoot Everdale. Na Göteborg, staat de amazone op een achtste plek in het West-Europese tussenklassement. Ze werd afgelopen weekend met 76,143% tweede in de Grand Prix, waarna ze in de kür op muziek met 81,030% een vierde plek mee naar huis nam.

Samenwerking
“Dark Legend was geweldig deze week”, reageert Charlotte enthousiast. “Dit was het beste dat hij kon geven. Hij nam me mee door de proef en dat gevoel was fantastisch.” De combinatie is al meerdere jaren heel succesvol in de Grand Prix U25 en op het hoogste niveau. “Dat heeft denk ik veel te maken met onze samenwerking. Dark Legend vertrouwt me echt en wil altijd zijn best voor me doen, hij laat me nooit in de steek. De laatste tijd hebben we hard getraind om hem sterker te maken en het verzamelde werk te verbeteren. We kregen veel positieve reacties dat hij daarin veel beter geworden is, dat is heel leuk om te horen. Ik hoop dat we ons kunnen kwalificeren voor Las Vegas, ik zou het fantastisch vinden om daarheen te gaan.”

Uitslagen
De Grand Prix werd gewonnen door Benjamin Werndl en Daily Mirror (v.Damon Hill), Cathrine Dufour zegevierde met Atterupgaards Cassidy (v.Caprimond) in de kür op muziek. Margo Timmermans was de beste Nederlandse amazone in het deelnemersveld, zij werd met haar Catch Me (Dreamcatchter uit Lizzy elite prest PROK van Goodtimes, fokker M. Evers uit Zeeland) negende in de kür met 71,115%.

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners