Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De Johnson-dochter Calanta liep onder Mary Hanna deze week op CDI4* Bawley Point naar een overwinning in de Grand Prix en in de kür op muziek.

Australische amazone Mary Hanna kwam deze week aan start op CDI4* Willinga Park Dressage by the Sea in Bawley Point. Haar elitemerrie Calanta (Johnson uit Valanta elite IBOP-dr PROK v.Goodtimes, fokker fa. Luimstra uit Surhuizum) liep in de Grand Prix naar 70,696%, in de kür op muziek lieten ze 76,205% noteren. Dit is het derde jaar dat Mary Calanta uitbrengt in de internationale Grand Prix. De combinatie schreef eerder al overwinningen op hun naam in onder andere Werribee, Boneo en Deauville. Afgelopen jaar reisden ze af naar Europa voor een goed gevuld wedstrijdseizoen. Dit jaar staat voor de amazone in het teken van de Olympische Spelen, waar ze al vijf keer aan deelnam. In Bawley Point behaalde ze met Calanta een voldoende score om zich wederom te kwalificeren voor Australië.

Nederlands bloed
De Nederlandse invloed op CDI Bawley Point was groot. Niet alleen Calanta, maar nog een nakomeling van Johnson was succesvol in Australië. Op de tweede plek in de kür eindigde een in New-Zealand gefokte zoon van deze hengst. John Thompson en zijn KWPN-gefokte JHT Chemistry (Connaisseur uit Cendea elite sport-dr ibop-dr PROK van Johnson, fokker G. Verrijt uit Bergeijk) eindigden met 75,025% als derde in de kür. Volgende week staat er opnieuw een CDI op het programma in Bawley Point.

MvE voor KWPN

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners