Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De 12-jarige zwarte hengst Delviro HBC (Vulcano uit Kelvira keur pref sport-tuig van Waterman) is verkocht, zo maakte de HBC Stal vandaag bekend. De hengst is gefokt door Hilbert Meyering uit Oosterhesselen en heeft een indrukwekkende sportcarrière achter de rug met zijn vaste trainer Harry van Middelaar die hem van jongs af aan begeleidde en opleidde. Delviro fokt veel goede gebruikspaarden, zowel voor de tuigpaardensport als voor de aangespannen veelzijdigheidssport. Zijn kinderen zijn met name om hun karakter in binnen- en buitenland geliefd. Delviro laat een tophengst achter: Lanto HBC is een topopvolger voor zijn vader Delviro in de fokkerij.

Delviro vertrekt naar de Rocky Ridge Stables van Ivan Fisher te Narvon, Pennsylvania. De vaste trainer Aaron Jay Fisher van dit bedrijf was vorig jaar in Nederland op de hengstenkeuring.

Ivan Fisher kocht eerder de dekhengst Gelviro en twee HBC hengsten, te weten Opgenoort en Vaandrager HBC. Delviro zal een keur aan topmerries gaan bedienen. Fisher importeerde eerder de topmerries Welmoed, Bernardientje, Cidalburga, Dinalia, Edaperty, Erianne, Idalburga, Jeldine, Jemarina en Jenderose. De koop van Delviro en alle voornoemde paarden is tot stand gekomen door bemiddeling van Roelof van ’t Oever.

De HBC Stal  wenst Ivan Fisher veel succes met deze tophengst en zullen zeker zijn fokkerij met zijn topmerries volgen.

Bron: HBC Stal
Foto: Johnny van Ingen

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners