Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Aanstaande maandag 2 maart start het laatste voorjaarsverrichtingsonderzoek voor tuigpaardhengsten. Vanaf 13.00 uur wordt afgetrapt met de hengsten die zijn aangemeld voor de herkansing in tuig, waarna de aangewezen hengsten in de ring komen.

Twee hengsten zijn aangemeld voor de herkansing in tuig, namelijk de vierjarige Latino (Dylano x Vaandrager HBC) en de vijfjarige Kanjer (Urgent x Sire). Zij zijn de eerste hengsten die aangespannen worden gepresenteerd door hun eigen rijder.

De herkansing in tuig is bedoeld voor hengsten die tijdens het hengstenselectietraject ster zijn verklaard of in de tweede bezichtiging zijn afgewezen. Na afloop van de presentatie in tuig worden zij op het harde bekeken op exterieur. Worden zij aangewezen voor het onderzoek, dan kunnen zij na een klinische keuring door de KWPN-veterinair aan hun onderzoek van ca. 50 dagen beginnen.  

Ook de aangewezen hengsten worden door hun eigen rijder voorgesteld in tuig, waarbij de hengstenkeuringscommissie bekijkt of zij trainbaar zijn. Is dit het geval en geeft ook de veterinair groen licht, dan kunnen zij beginnen aan hun onderzoek van ca. 50 dagen. In het geval van de vijfjarige Knaller F (Cizandro x Talos), is de duur van het onderzoek door de hengstenkeuringscommissie in verband met zijn sportprestaties het afgelopen seizoen, vastgesteld op ca. 35 dagen. Indien nodig kan de commissie besluiten het onderzoek voor Knaller te verlengen tot maximaal 50 dagen. In principe staat zijn eindexamen gepland tijdens het tussenexamen op woensdag 1 april. Naast Knaller F staan ook de vierjarige hengsten Leffe Blond (Dylano x Patijn), Lancelot (Dylano x Nando) en Lofiaal (Fantijn x Colonist) op de lijst.

Indien de hengsten trainbaar worden geacht, dan kunnen zij eveneens na een positieve klinische keuring hun verrichtingsonderzoek starten.

Tijdens het verrichtingsonderzoek worden de hengsten wederom getraind door trainingsleider Demi van Nispen. Ook zullen de gastrijders, dit onderzoek zijn dat Robbie van Dijk en Lubbert van Oene, enkele keren plaatsnemen achter de hengsten.

De beoordelingen zijn gepland op onderstaande dagen:

 • Vrijdag 27 maart, 14.00 uur – Trainingsbeoordeling 100-meterbaan
 • Woensdag 1 april, 14.00 uur – Tussenpresentatie Hoofdterrein KNHS
 • Vrijdag 10 april, 14.00 uur – Trainingsbeoordeling KWPN-weide
 • Vrijdag 17 april, 14.00 uur – Eindbeoordeling Hoofdterrein KNHS (aansluitend IBOP in WA-hal)

Houd de agenda op de KWPN-site in de gaten voor eventuele wijzigingen.

Klik hier voor het tijdschema van de aanlevering op 2 maart.

We zien u graag aanstaande maandag in Ermelo!

Foto Leffe Blond: Sandra Nieuwendijk

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

 • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
 • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
 • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

 • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
 • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
 • Deelname aan alle activiteiten
 • Registreer uw fokproduct
 • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners