Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het toppaard Chaina (Sir Donnerhall uit Valley Tosha ster PROK van Rubioso N, fokker W. Timmers uit Venhorst) van Esmée Donkers is niet meer. De merrie kreeg acute koliek en is met spoed geopereerd. Het paard moest een tweede operatie ondergaan waarna bleek dat er geen hoop meer voor haar was. Chaina is 13 jaar oud geworden.

Donkers schrijft “Er is geen dag voorbij gegaan dat ik niet heb genoten van Chaina. Iedere dag heeft ze me geluk gebracht en me heel happy gemaakt. Gelukkig heb ik me dit altijd beseft en ben ik ontzettend dankbaar voor de mooie tijd die we samen hebben gehad.”

Functioneel lichaam
Chaina krijgt het eerste deel van haar opleiding onder verschillende ruiters. De elitemerrie loopt bijvoorbeeld twee keer de halve finale van de Pavo Cup. Esmée begint met Chaina bij de Junioren, waar het duo direct bovenaan meedraait. In Odense scoren zij boven de 74 procent en vanaf dat moment ontstaat er veel interesse voor Chaina, waarop de familie besluit de elitemerrie aan te schaffen. De grote successen komen pas bij de Young Riders, jeugdproeven op Lichte Tour-niveau.

Europees kampioen
Donkers en Chaina werden in 2018 Europees kampioen bij de Young Riders. Alle drie de proeven schreven zij op hun naam. “Voor het EK in Fontainebleau hebben we een aantal maanden niet kunnen rijden. Drie weken van tevoren hadden we haar weer opgepakt en op het EK wonnen we alle proeven met 3% los. Europees Kampioen worden was altijd een droom, die zij voor mij werkelijkheid heeft gemaakt. Scores van 77,8% in de Prix st George en 80,5% in de kür.”

Juni 2019 is het KWPN op bezoek geweest bij Esmée, lees hier het artikel.

Bron: Hoefslag
Foto: Dirk Caremans

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners