Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vorig weekend wonnen de Australische Mary Hanna en Calanta al twee rubrieken op CDI4* Bawley Point, deze week wonnen ze er drie. Daarmee komt de amazone steeds dichter bij een kwalificatie voor haar zesde Olympische Spelen.

Mary Hanna en Calanta (Johnson uit Valanta elite IBOP-dr PROK v.Goodtimes, fokker fa. Luimstra uit Surhuizum) wonnen vorige week op CDI4* Willinga Park Dressage by the Sea al de Grand Prix en de kür op muziek. In de Grand Prix scherpte de combinatie deze hun persoonlijk record aan naar 72,761%, een score die een grote bijdrage kan leveren aan hun Olympische kwalificatie. Ook in de Grand Prix Special liet de combinatie een nieuw record noteren, ze wonnen deze met 72,319%. In de kür op muziek scoorden Mary en Calanta 80,145%, dat is niet alleen een nieuw persoonlijk record, maar ook de hoogste score die ooit door een Australische ruiter of amazone gehaald is. 

Zesde Spelen
“Calanta is een prachtige merrie en het is een genoegen om hier te zijn”, reageert Mary. “Het is een accommodatie van wereldklasse met een hele gemoedelijke atmosfeer. Het waren tien fantastische dagen en de 80%-score van Calanta was de kers op de taart. Dit zou niet mogelijk geweest zijn zonder mijn fantastische team, maar ik ben mijn prachtige merrie het meest dankbaar. Ze heeft ontzettend haar best gedaan en alles gegeven”. De 65-jarige amazone lijkt dit jaar veel kans te maken op een Olympische kwalificatie. Daar kwam ze al vijf keer eerder aan start, in Rio reed ze eveneens een KWPN-er: Boogie Woogie. In de kür op muziek van Willinga Park was ook John Thompson succesvol, hij reed JHT Chemistry (Connaisseur uit Cendea elite sport-dr ibop-dr PROK van Johnson, fokker G. Verrijt uit Bergeijk) met 74,905% naar een derde plek. 

MvE voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners