Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op het Global Dressage Festival in Wellington pakten de KWPN-goedgekeurde hengst Zuidenwind en Cabochon-zoon Egistar topklasseringen in de Grand Prix kür op muziek.

Zuidenwind (OO Seven uit Serendy elite pref prest PROK v.Jazz, fokker H. van Helvoirt uit Rosmalen) en Egistar (Cabochon uit Gudaula keur pref prest van Kaiserstern, fokker G.W. van Norel uit Wapenveld) komen beide uit voor Japan. Onder Akane Kuroki liep Zuidenwind afgelopen week in de CDI3*, Kiichi Harada bracht Egistar aan start in de CDI4*. Akane won donderdag al de Grand Prix in het zadel van de hengst, dit was pas hun tweede wedstrijd samen. In de kür op muziek werd de combinatie derde met een score van 71,490%. “Dat was niet helemaal onze dag”, reageert Akane. “We maakten te veel fouten. Het was onze eerste kür samen, ook nog onder kunstlicht, en we waren beide een beetje gespannen. Ik heb de kür van mijn vorige paard Toots gereden, maar die was natuurlijk een stuk groter dan Zuidenwind. Ik had alsnog heel veel goede stukken in deze kür en de volgende keer krijgt hij zijn eigen muziek!”

Beste weekend
De CDI3* kür op muziek werd gewonnen door Kiichi Harada en Fairytale S (v.Reve d’Or). Het was voor hem een succesvolle dag, met Egistar pakte hij een derde plek in de CDI4*. Hun kür leverde een score van 70,745% op. “Dit was het beste weekend ooit”, aldus de Japanse ruiter, die dit jaar graag de Olympische Spelen zou rijden. “Egistar was in de kür nog wel wat heet, het is dan voor mij best lastig om hem te controleren.” Jessica Jo Tate en Faberge (v.Floristan) wonnen deze rubriek.

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners