Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN-goedgekeurde hengsten Kilimanjaro en Hometown zijn verkocht naar het buitenland. Kilimanjaro vertrekt naar Australië, Hometown naar Zweden.

De voshengst Kilimanjaro (Bordeaux uit Darabel elite pref IBOP-dres sport-dres PROK v.Westpoint, fokker Stal 104 BV uit Wijdewormer) was tot op heden nog in eigendom van fokker Willeke Bos. Vai Bruntink zat in het zadel van de hengst, zij brengt tevens zijn moeder Darabel uit in de Zware Tour. “Soms heb je van die beslissingen die heel moeilijk zijn, maar je tegelijkertijd heel blij maken”, reageert Willeke Bos. “Het is moeilijk om hem te zien vertrekken naar het verre Australië, maar ik ben heel blij dat hij door hele lieve mensen is aangekocht. Hij krijgt daar alle kansen die hij verdient.” Kilimanjaro vertrekt naar de stallen van Doyle en Kate Dertell van Future Farms. De hengst blijft via diepvriessperma beschikbaar voor de Nederlandse fokkers.

Hometown
Ook Hometown (Apache uit Torose V ster v.Ferro, fokker J.A.G. Bouwmeester uit Wilp) heeft een nieuwe eigenaar gevonden in de Zweedse Lövsta Stuteri. Hometown werd eerder uitgebracht in de hengstencompetitie door Diederik van Silfhout, inmiddels had Febe van Zwambagt de teugels overgenomen. “Hometown was klaar om door Febe uitgebracht te worden in de sport, alles voor het ZZ-Licht zat erop”, aldus Frans Burgers. “Maar toen kwam Egbert Schep met een investeerder en moesten we een keuze gaan maken. Hij leek voor de sport heel veelbelovend, maar we hebben uiteindelijk toch gekozen voor de verkoop. Hometown staat nu in Zweden in training en komt daar dit jaar ook ter dekking.”

MvE voor KWPN

Foto Kilimanjaro: Hippo Foto

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners