Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN-goedgekeurde hengst Turfhorst Invershin liep dit weekend onder het zadel van Theo Hanzon in het ZZ-Zwaar in Uden. De hengst werd in de eerste proef tweede, de tweede proef won hij.

Met een score van 69,00% moesten Theo Hanzon en Turfhorst Invershin (Charmeur uit Ifradin keur pref prest sport-dres v.Balzflug, fokker R. Franssen uit Boven-Leeuwen) de eerste proef nog genoegen nemen met een tweede plek. De tweede proef schreef de combinatie met 68,79% op hun naam.

Veel energie
“Het waren twee hele fijne proeven en het ging hartstikke goed”, begint Theo. “Ik reed voor het eerst twee proeven met hem, tussendoor moesten we hem ook nog terugzetten op de wagen. Ik wilde voor de tweede proef niet te lang losrijden, maar hij was juist nog hartstikke fris. Tijdens de tweede proef hadden we wat spanning omdat hij te veel energie had. Eigenlijk is het alleen maar fijn dat hij de tweede proef nog steeds zo goed aanpakt en wil gaan.”

Wedstrijdritme
Invershin gaf zijn ruiter tijdens de tweede proef een fijner gevoel. “Hij pakte voor mijn gevoel fijner aan, maar we hadden wel wat slingertjes. Ik snap dus wel dat de score net iets lager uitviel, ondanks dat ik eigenlijk fijner had gereden. Ik wil dit jaar graag de WK-selecties met hem gaan rijden en dit is een goede voorbereiding geweest, hij moet wat wedstrijdritme opbouwen. Invershin moet zich nog plaatsen voor de selecties, dus ga ik eind deze maand of begin april de observatiedag rijden. Hij kan in principe alles voor de Lichte Tour, maar op vreemd terrein is het vaak nog iets moeilijker. Daarom heb ik hem nu mee op wedstrijd genomen, ik hoop op de observatie een glad proefje te kunnen rijden.”

Zwaardere werk
Theo geeft aan dat Invershin een paard is met veel toekomstperspectief. “Hij heeft heel veel aanleg voor het zwaardere werk. Hij piaffeert al aan, doet zijn passage heel mooi en pakt de eners goed op. Wat dat betreft is hij thuis al heel ver voor een 7-jarige, het moeilijkste is om dat ook op vreemd terrein in goede banen te leiden. Hij is niet veel hengst, maar om strakke proeven met hem te rijden moet hij nog kilometers maken en ervaring opdoen. Ik denk dat Invershin vooral een paard is dat straks in het hogere werk tot zijn recht gaat komen.”

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners