Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Tijdens de Wereldbekerfinale van 15 tot 19 april in Las Vegas neemt Laura Graves’ Olympiadepaard Verdades (Florett As uit Liwilarda ster van Goya, fokker P. Crum uit Herveld) officieel afscheid van de sport. Verdades is één van de meest populaire en geliefde paarden in de dressuurgeschiedenis. Hij loopt op vrijdag mee in een show, zaterdagavond staat zijn afscheidsceremonie op het programma.

Laura Graves, eigenaresse en amazone van Verdades, kondigde het afscheid van de 18-jarige KWPN-ruin in januari aan, dat zorgde voor ontzettend veel reacties van zijn vele fans over de hele wereld. Dat leidde tot een plan om zijn fans de kans te geven de legendarische superster te zien tijdens de FEI World Cup ™ Finale.

Perfecte plek voor het afscheid
"Diddy heeft zoveel fans en ik wilde hen zoveel mogelijk de kans geven om hem voor zijn pensioen te zien", zei Graves, die Verdades als jaarling kocht en de enige is die hem ooit heeft gereden. "Hij heeft op 's werelds grootste podia gelopen en er is echt geen groter podium dan de Wereldbekerfinale in Las Vegas, dus dit is echt de perfecte plek voor zijn afscheid van de sport." Graves en Verdades verschijnen in de baan tijdens de Devoucoux Dressage Showcase op vrijdagavond. Zaterdag volgt het indrukwekkende afscheid tijdens de pauze van de Wereldbekerfinale.

Prestaties
Verdades trok voor het eerst de aandacht toen hij Graves aan het reservekampioenschap hielp in de Nationale Grand Prix in 2014. Dat kreeg in datzelfde jaar een internationaal vervolg waar zij vijfde werden op de wereldruiterspelen van Caen.

Foto: Dirk Caremans
Bron: Eurodressage

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners