Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De FEI heeft Darry Lou benoemd tot Paard van de Maand. Darry Lou (Tangelo van de Zuuthoeve uit Venus elite sport-spr PROK prest van Nabab de Rêve, fokker Roelof Bril) is zo'n talent waarmee springlegende Beezie Madden zichzelf gelukkig prijst. Vorige maand waren Darry Lou en Beezie in fantastische vorm toen ze het Amerikaanse team hielpen bij het winnen van de openingsronde van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ in Wellington, Florida.

Sinds Beezie de hengst in 2017 onder het zadel kreeg, is Darry Lou over de hele wereld succesvol geweest. In wat een groot jaar voor Beezie zou kunnen worden omdat we de Olympische Spelen naderen is het eens tijd om haar potentiële partner in Tokio eens nader te bekijken. 

Darry Lou is heel speciaal
In de afgelopen drie jaar heeft het paar succes gehad in onder andere Aken, Mexico City, de Verenigde Staten en Canada. Darry Lou weet zeer constant te presteren. De hengst werd in 2019 bekroond door de USEF met de titel International Horse of the Year. Beezie zei: "Het is echt bijzonder om het paard zo te kunnen eren, en ik heb echt geluk dat ik zo'n getalenteerd paard als Darry Lou heb."

Gefokt in Nederland
Darry Lou is in 2008 in Nederland geboren, hij werd gefokt door Roelof Bril. De vader van Darry Lou is Tangelo Van de Zuuthoeve. Venus, de moeder van Darry Lou was ook een succesvolle springer. Samen creëerden ze een fantastisch springpaard met een goed exterieur en veel talent. Na een korte periode in het Verenigd Koninkrijk begon Darry Lou zijn internationale carrière in Mexico, bij Alberto Aldana. Hun vroege succes zorgde al snel voor veel belangstelling vanuit de sport. Voor Aldana was het geen moeilijke beslissing om hem te verkopen. Beezie heeft al eerder over zijn relaxte karakter gesproken. Darry Lou staat er wanneer het nodig is.

Foto: Dirk Caremans
Bron: FEI

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners