Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Bij Van Bockxgrave Horses is een bijzonder merrieveulen geboren. Een dochter van de kampioenshengst Le Formidable uit de moeder van de preferente hengst Vivaldi.

De bekendste nakomeling van de Jazz-dochter Renate-Utopia is de KWPN-goedgekeurde hengst Vivaldi. Fokker Cindy Versantvoort koos afgelopen jaar Le Formidable voor deze Renate-Utopia. Ze verkocht het embryo tijdens de KWPN Online Broodmare & Embryo Auction aan Yannick van Wijk. Inmiddels is het veulen geboren, ze heeft de naam Promesse gekregen.

Gek van
“Het lijkt heel goed”, vertelt Yannick tevreden. “Ik vind het een heel mooi, bloedgemaakt veulen. Ze staat heel hoog op de benen en heeft een sprekend hoofd. Ik ben er zelf wel heel gek van. Ze kan goed lopen en beweegt heel goed van achter naar voren. We hopen dat ze uitgroeit zoals het nu lijkt en dat we over een paar jaar succes met haar hebben in zowel de sport als de fokkerij.”

Genetisch interessant
Yannick was zowel met een merrie- als een hengstveulen tevreden geweest. “Het maakte voor mij niet zo veel uit, het is vooral belangrijk dat het veulen gezond is. Een hengst uit deze stam en van de eerste jaargang van Le Formidable was mooi geweest voor de hengstenkeuring; maar ook met een merrie ben ik blij. Ze is later heel interessant voor de fokkerij. Ik ben zelf wel gek van Vivaldi, maar buiten hem komen er ook veel sportpaarden uit deze lijn. Ons doel is om een goed sportpaard te fokken en het is een hele goede stam.”

Verwacht u binnenkort een veulen? Of bent u van plan in de toekomst te gaan fokken? Wij hebben handige tips, de meest gestelde vragen en informatie over het fokken en registeren van uw veulen(s) op een rijtje gezet. Tevens bieden wij nu een korting aan op het aanvragen van het D-OC-predicaat bij uw veulen, daarover leest u hier meer.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners