Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vanochtend stond het examen van de EPTM-merries op de agenda, waar acht springpaarden en elf dressuurpaarden voor de jury verschenen. Alle nog aanwezige merries zijn geslaagd voor de merrietest.

Vorige week vrijdag is er overleg geweest met de eigenaren van de merries en heeft de jury kenbaar gemaakt wat de indrukken waren tot dat moment en wat de prognose is voor het eindexamen. Dit heeft geresulteerd dat er afgelopen week nog een overleg plaats vond met sommige eigenaren en op basis daarvan hebben enkele eigenaren besloten om hun merrie terug te trekken voorafgaand aan het eindexamen.

Lichting hele goede springmerries
Deze eerste merrietest van 2020 bestond uit een lichting hele goede springmerries. Een van deze merries, die tevens de hoogste score wist te behalen vandaag, is Kyrelena VDL (Zirocco Blue VDL uit Relena VDL ster pref prest van Corland, fokker VDL Stud uit Bears) van S.B. van Duijn-Mensink uit Beemte-Broekland en A.A. Mensink uit Beemte-Broekland. Deze merrie is zadelmak gemaakt op het KWPN-centrum en heeft een zeer positieve ontwikkeling doorgemaakt. Kyrelena VDL heeft veel natuurlijke aanleg en laat zich goed bewerken. Zeer positief is dat deze merrie met veel kwaliteit springt en met veel afdruk en balans galoppeerd. Kyrelena VDL beschikt over een opvallend voorbeentechniek en maakt de sprong achter zeer goed af. Daarnaast kan zij op de sprong goed doorschakelen naar voren. Zij is geslaagd met 86,5 punten.

Lola Minka P (Verdi uit Zsa Zsa de Semilly elite EPTM-spr sport-spr PROK van Diamant de Semilly), van fokker Pegasus Stables uit Bentelo, slaagde vandaag met 82 punten. Deze merrie is een modern bloedpaard met lichtvoetige bewegingen, een goede balans in de galop en springt met goede reflexen. Lola Minka P beschikt over veel lichaamsgebruik. Eveneens geslaagd vandaag is de Arezzo VDL-nakomeling Karolieta (uit Realieta keur pref prest van Mr. Blue) van fokker H.G.A.M. ten Doeschate uit Puiflijk. Deze merrie galoppeerd met een hele goede balans. Naarmate de aanleuning beter werd ging de merrie steeds beter springen. Karolieta is voorzichtig en valt op met het consequent goed afmaken van de sprong achter. Deze merrie ontving 81 punten.

Met 85 punten is Kennaminka (Freeman VDL uit Willeminka keur IBOP-spr sport-spr van Cantos, fokker S.J. de Groot uit Hinnaard) vanochtend geslaagd. Deze Freeman VDL-nakomeling lnam deel aan de reguliere EPTM. Zij laat zich goed rijden, galoppeerd met veel balans en springt met een goede afdruk. De merrie heel veel overzicht en taxeert heel goed. Ze springt met een hele goede techniek en toont veel vermogen.

Kwaliteitsvolle dressuurpaarden
Bij de dressuurpaarden waren er minder uitschieters, maar ondanks dat waren er ook enkele kwaliteitsvolle merries. Madammeke (Ferguson uit Zinith elite pref EPTM-dres D-OC van Tango) van fokker E.T. ten Bosch uit Driel, beschikt over een hele lichtvoetige manier van bewegen. In de galop toont de merrie veel houding en balans en zij laat zich bijzonder goed rijden. Madammeke ontving dan ook 81 punten de jury. Eveneens door E.T. ten Bosch gefokt en geregistreerd is Magic Girl (GLOCK’s Toto Jr. uit Inter Girl ster EPTM-dres D-OC van Don Romantic) die met 80 punten naar huis is gegaan. Deze merrie heeft een hele goede beentechniek en heel veel afdruk in de galoppade. De merrie heeft een resoluut ondertredend achterbeen en heeft een constante en evenwichtige test laten zien.

Goede resultaten op de stamboek- en Centrale Keuring
Na afloop van het eindexamen zijn er via de stamboekkeuring en de Centrale Keuring vijf merries ster verklaard en hebben elf merries het keur c.q. elite predicaat behaald. Daarnaast deden er twee voorlopig keur-merries mee die beiden zijn geslaagd. Hierdoor heeft één merrie het keur-predicaat direct behaald en de andere merrie is elite geworden.

Bekijk hier de totale uitslag van het eindexamen en hier de uitslag van de stamboekopname.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners